31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Tokat'ın ilk OKS birincisi

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türlerinde 500 puanla birinciliği paylaşan Cihat Erbay, Tokat'ın ilk OKS Türkiye birincisi oldu. 

OKS'de Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde 97 öğrenci 500 tam puan alarak birinci olurken, Tokat'tan OKS birincisi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'ndan Cihat Erbay oldu. Dershanede Müdürü Murat Küçük ve babası Kayhan Erbay ile basın mensuplarının karşısına geçen Erbay, böyle bir sonucu beklediğini, kesinleşince mutluluğunun bir kat daha arttığını kaydetti. 97 kişi ile birlikte aynı sevinci yaşadığını ve Tokat'ta bir ilk olduğu için sevinçli olduğunu belirten Erbay, "Sonuçlar açıklanırken evdeydim. Ailemle bu sevincimi ilk olarak paylaştım. Dershaneden de aradılar burada aynı sevinci, yaşadık. İlerisi için şuan kesin bir şey yok, ama benim için en uygun mesleği tercih edeceğim" dedi. 

Baba Kayhan Erbay ise 3 çocuğundan 2'sinin üniversitede eğitim gördüğünü, en küçük oğlunun da böyle bir başarıya imza atmasından gurur duyduğunu kaydetti. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde tekniker olarak çalışan 25 yıllık memur olan Erbay, sevinçli haberi iş yerinde aldığını ifade ederek, "Çok mutlu oldum. Başta okul öğretmeni ve dershane öğretmen ve idarecilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Dershane Müdürü Küçük ise Tokat'ta ilk defa OKS birincisi çıktığını ifade ederek, başarısından dolayı öğrencisini tebrik etti.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESRA TATLI IP: 88.252.34.xxx Tarih : 14.07.2008 14:31:09

yakında bende tokatta o okula gelmeyi düşünüyorum ama okulun adresini bilmiyorum okulun adresini istiyorum bu konuda yardım