22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

TÖMER Ordu'ya şube açtı

Ankara Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren TÖMER Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi Ordu Şubesi faaliyete geçti. 

Ordu Belediyesi Konservatuar binasında faaliyete geçen TÖMER Ordu Şubesi hakkında bilgiler veren TÖMER Müdürü Prof. Dr. N.Engin Uzun, düzenlediği basın toplantısında yabancı dil kurslarına başladıklarını dile getirdi. 1 aylık hafta içi ve hafta sonu, 2 aylık hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 4 kategoride kurs düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Uzun, 1984 yılında bir dil öğretim merkezi adı altında kurulan TÖMER'in 7 Aralık 2001 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan bir yönetmelikle Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi unvanıyla faaliyet göstermeye başladığını ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olduklarını söyledi. Amaçlarının yabancı dile bir standart getirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Uzun, bunun için akademik alt yapının önemine dikkat çekti. 

Prof.Dr. Uzun'un basın toplantısına TÖMER Trabzon Müdürü Seda Öztürk, Müdür Yardımcısı Didar Akyüzlü, Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan da katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 14:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?