16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Trabzon eğitimde hedef belirledi

Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, okul öncesi eğitimi ıskalayamayacaklarını belirterek üniversite sınavlarında da her statüde ilk 10 içinde olmak istediklerini söyledi.

İl Genel Meclisi'nde müdürlüğü ile ilgili çalışmalar ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Selim Yavuz Sandıkçı, özellikle okul öncesi eğitimi ıskalamamak zorunda olduklarını belirterek “Bu konu artık çağdaş eğitimin temel özelliğidir”dedi.

Trabzon İl Genel Meclisi’nin şehir bazında milli eğitime ayırdığı kaynağın daha çok cari harcamalara gittiğini de belirten Sandıkçı, üniversite sınavlarında kendilerini çok başarılı görebilmeleri için her kademede ilk 10 arasına girmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Giderek artan ivmeden memnunuz ama artık her aşamada bu sınavlarda ilk on arasında olmamız gerekiyor. Hedefimiz bu ”diye konuştu.

Taşımalı eğtimi kesinlikle Trabzon özelinde vazgeçemeyeceklerini kaydeden Sandıkçı, 22 bin 500 öğrenciyi taşıdıklarına dikkat çekti ve bunun Trabzon özelinde devlete maliyetin 18 milyon YTL.olduğunu hatırlattı. Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, her türlü sınavlara hazırlık anlamında Trabzon özelinde ilçelerde dahil olmak üzere 54 dersane olduğunu belirterek “Bu rakam çok fazla. Trabzon’un ihtiyacının çok üzerinde. Böyle olunca da kalite düşüyor. Bu kadar sayıyı Trabzon kaldırmaz” şeklinde konuştu. 

Öte yandan şehir genelinde bin 631 özürlü çocuğun rehabilitasyon merkezlerinde rehabilite edildiğini de hatırlatan Sandıkçı, bir özürlü çocuğun yine Trabzon özelinde devletin aileye 387 YTL katkıda bulunduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 15:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?