19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Türban Gül'ü beklemedi

Üniversitelere türban serbestisi getirmek amacıyla TBMM'de yapılan Anayasa değişikliği, henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadan Kocaeli Üniversitesi'ne bu sabah bazı öğrenciler türbanla girdi.

Daha önce kampusa türbanlı öğrenci alınmayan Kocaeli Üniversitesi'ne 10'dan fazla öğrenci türbanlarıyla girerken, rektörlük, güvenlik görevlilerine müdahale etmemeleri talimatını verdi.

Birçok öğrenci ise eskiden olduğu gibi kapıdaki kulübede türbanlarını çıkarıp şapka veya peruk takarak kampusa girmeyi yeğledi.

Bu öğretim döneminde öğrenci sayısı 50 bini aşan Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu'nda, sömestr tatilinin sona ermesiyle fazla yoğunluk olmamasına rağmen bazı fakültelerin öğrencileri üniversiteye geldi.

Bazı türbancı öğrenciler kampus kapısına geldiklerinde, eskiden olduğu gibi türbanlarını çıkarmadan doğrudan içeriye girdi.

Daha önce türbanla girişe izin vermeyen güvenlik görevlileri, müdahale edilmemesi talimatını aldıklarını söyleyerek, bu öğrencilere ses çıkarmadı.

Sabah 10'dan fazla türbanlı öğrencinin girdiği Kocaeli Üniversitesi'nde, birçok türbanlı öğrencinin ise henüz Anayasa değişikliğinin yasalaşmadığını dikkate alarak eskiden olduğu gibi türbanlarını çıkarıp, peruk ya da şapka takarak kampusa girdiği görüldü.

Rektör: "Engellemede bulunmadık"

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Anayasa değişikliğinin henüz Resmi Gazete'de yayımlanmamasına rağmen kampusa türbanla girmeye çalışanlara 'ihtarcı' ve 'engelleyici' davranış içinde bulunmadıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Komsuoğlu, olayın sosyal bir konu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Türbanla girmeye çalışanlara engel olmuyoruz. Amacımız üniversite olarak öğrencilerin bölünmeden eğitime devam etmelerini sağlamak. Şu saate kadar kampus içine 10 kadar öğrencimizin girdiğini belirledik. Hiçbir engellemede bulunulmadı. Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu'nun dışında il ve ilçelerde 18 Meslek Yüksekokulu da var. Oralardaki durumu henüz bilmiyoruz. Bunun denetimi çok zor."

CNN
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 13:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.251.77.xxx Tarih : 11.02.2008 20:50:07

ya bu türkiyenin sorunu bittimi acaba soruyorum