28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Türbeler ÖSS adaylarıyla doldu

Burası Diyarbakır’daki Hazreti Süleyman Türbesi... "Hurafelere inanmayın" uyarılarına rağmen, pazar günü yapılacak ÖSS’ye girecek adaylar, akın akın... Kimi türbeye kalemini değdiriyor, kimi çocuklara bisküvi dağıtıyor...

PAZAR günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesinde, tüm uyarılara karşın türbeler yine tıklım tıklım. Diyarbakır’daki Hazreti Süleyman Türbesi, pazar günü yapılacak ÖSS’ye girecek yüzlerce öğrencinin akınına uğradı. Türbede namaz kılan öğrenciler, Kuran okuyanların önünde diz çöküp dua etti. Öğrenciler şans getirir umuduyla sınavda kullanacakları kalemlerini türbenin duvarlarına sürdü. Kimisi çocuklara büskivi dağıttı. ÖSS nedeniyle öğrencilerin türbeye akın etmesi, en çok türbede para karşılığında Kuran okuyanlara yaradı.

DİLEK YAZ ŞİŞEYE AT 

Kayseri’de en çok ziyaret edilen yerlerden olan Mevlana’nın hocası Seyyid Burhanettin Hazretleri’nin türbesinde de ÖSS öncesi hareketlilik gözleniyor. Kız öğrencilerin anneleriyle, erkek öğrencilerinde arkadaş grubuyla gelerek dua ettiği türbede, insanlar birbirlerine şeker ve lokum ikram ediyor. Seyyid Burhanettin Hazretleri Hizmet Vakfı sorumlusu Eyüp İpek, öğrencilerin dilek kapısında sıra oluşturduğunu, bir kağıda dileklerini yazıp şişeyle bıraktıklarını, muska yazdıklarını, duvara taş koyup yüz sürdüklerini anlattı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 03:03:47
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 03:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?