22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Turkcell'den Kardelen'lere destek

Turkcell, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte yürüttüğü Kardelenler projesine verdiği desteği iki katına çıkardı


Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv “Artık her yıl 5 bin değil 10 bin ’Kardelen’imize burs vereceğiz” diye konuştu

Turkcell’İn 2000 yılından beri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yürüttüğü Kardelenler projesinin 7. yıl kutlaması, Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirildi. Kardelenler’in 7. yıl kutlaması, TED İstanbul Koleji’nde eğitimlerine devam eden Kardelenler’in performansıyla başladı.


Daha sonra söz alan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise gecenin sürprizini açıkladı: “Türkiye’nin projesi haline gelen Kardelenler ile 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren yılda 5 bin değil, 10 bin ’Kardelen’imize burs vereceğiz” dedi.
Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün de bugüne kadar 32 ilde 5 bin kıza burs vererek başladıkları projenin 81 ile yayıldığını anlattı. “7 yılda 12 bin 300 kızımıza burs verdik” diyen Tüzün 7 bin 380 Kardelen’in de liseden mezun olduğunu 950 Kardelen’in üniversiteyi kazandığını belirtti. Tüzün, “Aralarında öğretmenlik, işletme, muhasebe, bankacılık, biyoloji, hukuk, inşaat mühendisliği ve tıp okuyan 67 kızımız başarıyla üniversiteden mezun oldu” dedi.

 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ise Kardelenler projesinin, Turkcell’in içindeki tüm çalışanlar tarafından benimsendiğini, yaratıcılıklarla gelişen, bereketli bir arı kovanı gibi, her yıl yeni yeni oğullar veren olağanüstü bir konum aldığını söyledi.


Saylan, “Bu kızların tek bir fire vermeden orta öğretime, özellikle mesleki teknik eğitime ve diğer liselere kayıt olmaları, yaşamsal önem taşıyor” dedi. Yeni beş bin Kardelen’in Türkiye’nin kanı canı olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’ndan seçileceğini belirten Saylan “Buradan tüm YİBO kızlarımıza sesleniyoruz. Bize yazın, hayallerinizi, ailenizi, beklentilerinizi bize anlatın ve yerleştirildiğiniz yatılı-gündüzlü okullara kayıt yaptırdığınıza ait belgenizi yollayın” diyerek yeni Kardelen adaylarına çağrıda bulundu.

VATAN
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 12:56:49
Güncelleme :16 Haziran 2007 Cumartesi 14:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?