26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Türkiye'nin ilk tıp üniversitesi

Vakıf Gureba, Türkiye'nin ilk tıp üniversitesi oluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Türkiye'nin ilk tıp üniversitesi İstanbul'da açılacak. Tıp üniversitesi için Fatih'te bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim kompleksine dönüştürülecek.

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Başbakan'ın önceki gece kendisine talimat verdiğini, bu sebeple hemen hazırlıklara başlandığını duyurdu. 2009'da tamamlanması planlanan Bezmi Alem Valide Sultan Tıp Üniversitesi'nde, mimarlık ve arkeoloji gibi sanat dallarında da eğitim verilecek.

Bu yılki teması 'sağlık' olan Vakıflar Haftası'nın açılışı dolayısıyla pazartesi günü Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde resepsiyon verildi. Programa katılan Başbakan Erdoğan, son aşamaya gelinen tıp üniversitesi projesinde doktor, hemşire, sağlık görevlisi ve eczacı ihtiyacının giderileceğini belirterek, "Türkiye, sağlık alanında kendi altyapısını oluşturan güçlü bir vakıf üniversitesine sahip olacaktır." demişti. Resepsiyonun ardından Erdoğan'dan talimat aldığını anlatan Genel Müdür Beyazıt, her yıl ücretsiz olarak 5 bin garibe sağlık hizmeti veren ve geleneği Osmanlı'ya dayanan 'hikmetli' bir hastaneyi üniversiteye dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Üniversite sayesinde kurumun daha da ivme kazanarak, bakılan yoksul sayısının artırılması hedefleniyor. Vakıflar, Tıp Üniversitesi'nde daha çok sağlık bilimleriyle ilgili bölümler açmayı planlıyor. Genel müdürlüğün önümüzdeki günlerde yeni üniversiteyle ilgili YÖK'e başvurması bekleniyor.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 19:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?