16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Ufuk Koleji'nin üniversitesi

Bu sene yeni bir ilköğretim ve lise açarak okul sayısını 5'e çıkaran Ufuk Koleji'nin yeni hedefi üniversite kurmak.

Ufuk Kolejleri'nin sahibi Hale Eğitim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Güldaş, anaokullarından başlayan eğitim kurumlarını üniversite ile taçlandırmak istediklerini söyledi.

1996'dan bu yana Sarıyer, Beşiktaş ve Şişli'de eğitim öğretim hizmeti veren Ufuk Koleji bu yıl İstinye'de 2 okul birden açtı. Yeni okullarla kolejin öğrenci kapasitesi bin 200'e çıktı. Adnan Güldaş, "Seneye 1 ilköğretim, 1 lise ve bir de fen lisesi açacağız. Ardından da üniversite kuracağız." dedi. Eğitimden kazandıklarını yine eğitime yatırdıklarını belirten Güldaş, para kazanmaktan ziyade kaliteli nesiller yetiştirmeye özen gösterdiklerini kaydetti. Bu niyetten dolayı okul ücretini diğer okullara nazaran aşağıda tutmaya gayret ettiklerini ifade eden Güldaş, "Toplumun her kesimine hitap eden okul olmak istiyoruz. Sadece üst gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarını değil, orta ve alt gelir grubu ailelerin çocuklarına da sahip çıkmak istiyoruz." dedi.

Okullarından rehberlik ve psikolojik danışmanlık konusuna özel önem verdiklerini belirten Güldaş, "Öğrencilerimiz uyuşturucu, alkol, sigara, ahlaki çöküntüler gibi çok sayıda tehlikeyle karşı karşıya. Dünyadaki en önemli eğitim çıkmazlarından biri de ahlaki değerlerin kazandırılamaması. Ahlaki ve milli değerlerin öğretilmesi için çabamız var." diyor.

öğretmenler.com
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 14:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?