23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Üniversite öğrencileri otogarlarda karşılanacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURT-KUR), üniversite kayıt işlemlerini yaptırmak üzere üniversitelerinin bulunduğu illere gelen öğrencileri otogarlarda karşılayarak, danışmanlık hizmeti verecek.

Fakülte ve yüksekokullara kayıt için gelen öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu hakkında bilgilendirmek ve yurtlara yönlendirmek amacıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Edirne, Kayseri, Van, Samsun ve Malatya illerindeki şehirlerarası otobüs terminallerinde 05-16 Eylül 2005 tarihleri arasında "Danışma Masaları" kurulacak.

YURT-KUR, 1-9 Eylül 2005 tarihleri arasında ise tüm illerdeki bölge müdürlüklerile yurt müdürlüklerinde tanıtım günleri düzenleyecek. Bu tanıtım günlerinde öğrencilerle velilere yurt ve yurtlardaki yaşam ve şartlar hakkında bilgiler sunulacak.

Tanıtımlarda; ilk defa ailelerinden ayrı kalmaya başlayacak olan öğrencilere psiko-sosyal desteğin yanı sıra , kalacakları yurtlara giriş-çıkış saatleri, yurt kaydı sırasında istenecek belgeler, yurtlarda barınma koşulları,yurtlarda barınma süresi, yurt ücreti, depozito işlemleri ve miktarı, yurt ücreti ve depozito alınıp alınmaması, öğrencilerin hangi sebeplerle yurttan ilişiklerinin kesilmesi, yurtlarda öğrencilerin kullanımına verilen malzemelerin neler olacağı, toplu yaşanılan yerlerde uyulması gereken kurallar, beslenme hizmetleri, psiko-sosyal servis hizmetleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, gece nöbet hizmetleri, bölge ve yurt müdürlüklerinin telefon ve adresleri, bölge ve yurt müdürlüklerinin e-mail adresleri, kuruma bağlı her yurt için; blok sayısı, kız ve erkek öğrenci kapasiteleri, odaların kaçar kişilik olduğu, var olan küçük işletmeler, var olan spor tesisleri, yurt ücreti miktarı gibi temel bilgiler konularında bilgilendirilecek.

Yüksek öğrenim öğrencileri ve aileleri, toplam 20 bölge müdürlüğü ve 77 ilde bulunan 109 yurtta kurulacak olan tanıtım masalarından, kurumun hizmetleri ve bu hizmetlerden nasıl yararlanabilecekleri hakkında, ihtiyaç duyabilecekleri bilgilere ulaşılabilecekler. Öğrenci veya aileleri, çocuklarının kalacakları yurtları gezebilecek.
Yurtta barınmak veya burs ve kredi hizmetlerinden yararlanmak isteyen gençler ayrıca, barınacağı yurt hakkında ve bursla kredi başvuruları sonrasında izleyecekleri yol hakkında da detaylı bilgi alabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 12:51:24
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 12:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?