30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Üniversitede e-mail savaşları

Üniversitelerde rektörlük seçimleri yaklaştıkça tansiyonda yükseliyor. Ortaya atılan iddialar ise tüyler ürpertici!

Gazi Üniversitesi’nde yarın yapılacak rektörlük seçimleri öncesi, adaylar tarafından öğretim üyelerine gönderilen e-postalar ortalığı karıştırdı. Ortaya atılan iddialarının çoğunluğunun muhatabı ise mevcut üniversite yönetimi. 2004 yılında yapılan seçimlerde düşük oy almasına rağmen Cumhurbaşkanı Sezer tarafından rektör atanan ve bu nedenle demokratik olmamakla suçlanan Prof. Dr. Kadri Yamaç hakkında ortaya atılan iddialar ise yenilir yutulur cinsten değil!

“Promosyonun 2 milyonu nereye harcandı?”
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergün Kasap tarafından öğretim üyelerinin e-maillerine gönderilen dokuz ayrı bilgilendirme mesajı, Gazi Üniversitesi’nde yaşanan tartışmalara ışık tuttu. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Kasap, gönderdiği bilgilendirme e-maillerinde, mevcut üniversite yönetimini ağır bir dille eleştirirken, üniversite personelinin maaşları için anlaşılan bankadan alınan 3 milyon YTL’lik promosyon ücretinin; nereye harcandığı konusunda açık davranmadığını söyledi. Kasap’ın iddialarına göre, rektörlüğün “borca verdik” dediği promosyon ücreti; söylenenin aksine borca verilmedi ve ortada nereye harcandığı belli olmayan 2 milyon YTL’lik bir bölümün bulunuyor.

Bakanlıktan üniversiteye 20 milyon YTL
Gönderilen e-postalarda yer alan bir diğer iddia ise Karayolları Taşımacılığında Mesleki Eğitim ve Sertifikasyon Projesi’yle ilgili. Bakanlık ile yapılan protokole ilişkin bazı detayların aktarıldığı bilgilendirme mesajında, üniversite yönetiminin yeni bir kooperatif kurduğu; rektör ve rektör yardımcılarına böylelikle döner sermayeden maaşlarının üç katına kadar bir ödeme yapıldığı belirtildi. Öte yandan bir grup öğretim üyesi benzer iddialarla YÖK’e şikâyette bulunmuş aralarında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın da bulunduğu yöneticilerin, taraflı davranarak kadrolaştıkları iddia edilmişti.

“Üniversite yönetimi yaptıklarını gizliyor”
Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç’a bir eleştiri de 2004 yılında en çok oyu almasına rağmen Sezer tarafından atanmayan selefi Prof. Dr. Rıza Ayhan’dan geldi. Gazi’deki e-mail savaşlarında; Yamaç’ın seçilemediği halde makama oturmanın rahatsızlığını üzerinden atamadığını iddia eden Ayhan, üniversite yönetiminin Gazi Üniversitesi’ne çok büyük zararlar verdiğini söyledi.

“Haklı haksız soruşturma açıldı”
Üniversite yönetiminin haklı-haksız birçok öğretim elamanına soruşturma açtığını da söyleyen Ayhan, son iki yılda üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturmalara ilişkin öğretim üyelerinin 500’ün üzerinde idare mahkemesine dava açtığını kaydetti. Ayhan, Gazi’nin “Uluslararası Bilimsel Yayın” sıralamasında 2002 yılına göre çok gerilere düştüğünü söyleyerek, mevcut yönetimi eksi-yeni ayrımı yaparak “bölücülük” yaptığını iddia etti.

E-mail trafiğine öğrencilerde katıldı
Gazi’deki rektörlük tartışmalarına Demokrat Öğrenciler Birliği’de katıldı. Birlik, rektör adayları gibi şikayetlerini e-maillerle dile getirdi. Gazi’de yaşanan rektörlük seçimlerinin olağanüstü tartışmalara neden olduğunu ve bundan duydukları rahatsızlığı dile getiren öğrenciler, mevcut yönetiminin özellikle personel alımında taraflı davrandığını iddia etti.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 02:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?