28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Üniversitelere kadro müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kadro sıkıntısı çeken üniversite ve fakültelere kadro verilmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını müjdeledi. Çelik, "Tüm üniversitelerin kadro surununu çözmek için çalışma yapıyoruz. Meclis'e kadro kanunu getireceğiz" dedi. Çelik, Eğitim Şurası'na ilişkin eleştirilere karşılık ise, en özgürlükçü şurayı yaptıklarını söyledi. 

Üniversiteler, YÖK ve Eğitim Şurası'na ilişkin eleştirilere yanıt veren Çelik, "Bütün üniversitelerin kadro ihtiyaçları konusunda başbakanın isteğiyle ilgili çalışma yapıyoruz. Kadro tahsisi söz konusu olacaksa Meclis'in huzuruna getireceğiz. 'Üniversitelere yatırım ödeneği vermediniz' eleştirisi yapılıyor. 2006-2007'de 2.5 katrilyon yatırım ödeneği ayrıldı" dedi. Çelik, YÖK'le kavgalı olduklarına ilişkin eleştirilere karşılık, "Bizim kavga gibi bir niyetimiz yok. Kimseyle de kavgalı değiliz. Siyasi partilerle ilgili olarak da en küçük partiden ana muhalefete kadar hepsine rakibiz ama düşman değiliz. Düşmanlık zemininde siyasetin kimseye yararı olmaz" diye konuştu. 

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın, 'Didişmek, kırıp dökmek' tabirlerini de eleştiren Çelik, "Bu sözler yakışmıyor. Üniversitelerin bütçesine 53 devlet üniversitesi, 2 katrilyon para verildi. 2006'da 5 katrilyondur. Yüzde 120'lik artış oldu. Yükseköğretim Kanunu'nun rakamlarıdır" dedi. Çelik, Eğitim Şurası'na yönelik eleştirilere de şu karşılığı verdi: 

"Bir iddiada bulunuyorum. Tüm eski şuraları izledim. Hiçbir dönem, siyasi iradenin bu derece müdahale etmediği hür bir ortamda gerçekleşen şura olmamıştır. Meclis'te temsil edilen partilerden, temsil edilmeyen partilerden temsiciler çağrılmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarının her yelpazesinden eğitimci çağrılmıştır. Düşünce özgürlüğüne saygınız yoksa o ülkede demokrasi yoktur. Talim Terbiye Kurulu eski üyesi 'Ezan Türkçe olsun' dedi. Birisi çıkıp başka bir şey söylüyor. Teklif sahipleri tekliflerini partilire tasdik ettirerek mi gönderecekler, olmaz öyle şey. Zıt şeylerin çatışmasından doğru fikirler doğar."
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 22:59:55
Güncelleme :15 Kasım 2006 Çarşamba 23:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?