24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Ünvanı elinden alındı!

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan ve aynı zamanda Türkiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı (TAÇSAV) Başkanı olan Prof. Dr. Hasan Zafer Acar’ın profesörlük unvanı, bilimsel eserlerinin yetersizliği gerekçe gösterilerek elinden alındı.

İsimsiz ve imzasız bir mektubun Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından değerlendirmeye tutulmasının ardından yapılan başvuru üzerine harekete geçen YÖK, üç profesörden müteşekkil heyet oluşturdu. Heyet, isimsiz mektupta ileri sürülen gerekçeleri ittifakla tasdikleyince, Hasan Zafer Acar’ın profesörlük unvanını geri aldı.

Bu kararla profesörlük unvanı ile birlikte tüm haklarının elinden alındığını söyleyen Hasan Zafer Acar, “Beni tamamen kapı önüne koymuşlar. Alınan karar tamamen yasa dışı. Rapor hazırlandıktan sonra yargıya başvuracağım. Benim tek isteğim, ben gitsem de hırsızlıklarla, yolsuzluklarla Yozgat halkının mücadele etmesi ve bu olaylara göz yummamasıdır. Hasan Zafer Acar, Üniversiteye başvurusu esnasında sahte evrak vermemiş, yalan beyanda bulunmamış, profesörlük unvanını yasalara uygun şekilde 19 yıllık doçent iken, 4 profesörün olumlu raporu, üniversite yönetim kurulu ve rektörün onayı ile kazanmıştır” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, Personel Daire Başkanlığı tarafından, Rektör Prof. Dr İnci Varinli imzasıyla Tıp Fakültesi’ne gönderilen yazıda, atama kararında yanlışlık yapıldığı belirtilerek, “Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun 22.06 2010 tarihli 2010.012.097 nolu kararı doğrultusunda adı geçen öğretim üyesinin 28.06.2010 tarihinden itibaren profesörlük unvanı geri alınarak kadrosu boşaltılmış, durumu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na yazı ile bildirilerek üniversitemizden ilişiği kesilmiştir” denildi.

Bozok Üniversitesi’nde ihalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiaları sonucunda aralarında üniversite de görevli Rektör Yardımcısı, daire başkanları ve işadamlarının tutuklanmasıyla sonuçlanan savcılık soruşturmasının, Prof. Dr. Hasan Zafer Acar’ın şikayeti üzerine başladığı öne sürüldü.

Harun Gökçeoğlu- DHA - Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 21:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?