22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Uyuşturucu partisine inceleme

Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, dün akşam Star TV’de yayınlanan ’Türkiye’yi sarsan kolej tuvaletindeki uyuşturucu partisi’ haberiyle ilgili olarak, şu ana kadar kendilerine yapılmış herhangi bir ihbar bulunulmadığını söyledi. Balta, "İhbar gelirse gereğini yaptırırız” dedi. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada söz konusu olay ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Balta, sorusu üzerine, görüntüleri izlediğini, ancak kendilerine bir bilgi gelmediğini belirtti. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in, haberde konu edilen “okulun Ankara'da olduğu” yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine, Balta, “Böyle bir okul olduğuna dair hiçbir ilçeden, hiçbir veliden bize ihbar gelmedi” diye konuştu.

Haberlerin ihbar kabul edilip edilmeyeceği sorusu üzerine, Balta, “Bize ne emniyetten, ne başka bir yerden bize bir ihbar gelmedi ama o şekilde bir ihbar gelirse veya böyle bir okulun varlığını hissedersek derhal müfettişleri gönderir, gereğini yaptırırız” dedi.

Bakanlık soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, "Kolejde Uyuşturucu Partisi" başlığıyla basına yansıyan konuyla ilgili olarak, haberin yer aldığı televizyon kanalından okulun isminin alındığını, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün bir televizyon kanalında "okul tuvaletinde uyuşturucu partisi düzenlendiği"ne ilişkin yayınlanan haberde yer alan iddiaların tüm yönüyle araştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlığımız, yapılan inceleme neticesinde ortaya çıkacak duruma göre gerekli hukuki işlemleri yapacaktır" denildi.


aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 17:01:18
Güncelleme :4 Ocak 2007 Perşembe 17:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emine Demir IP: 81.214.176.xxx Tarih : 4.01.2007 22:04:02
bence her okulda ögrencılerın yogunlukta oldugu bölgelere okul müdürlükleri bir camera yerleştirmeli o zaman böyle sorunlar yok olmasada belki biraz azalabılır ve anne babalar en önemlı cözüm sizlerde cocuklarınız sizden korkmamalı arkadas olun onlarla ve yaptıkları hataları anlatın yanlışı olgudunda kızmala yada şidettle onlara korku verırsınız ama bir yere kadar unutmayın artık milenyumdayız ve yeni nesil yasaklar cignenmek için diyorlar bu nedenle yasaklarla degıl dogru bir yaklaşımla ancak hatalar gıderilir teşekkür ediyorum