27
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Vakıflar'dan öğrencilere burs

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretimi okuyacak ekonomik durumu olmayan öğrenciye burs verecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Yönetmeliğe göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü Muhtaç Aylığı ve Vakıf İmaret Yönetmeliği hükümleri gereğince maaş alan öğrenciler ile kamu kurum ve kuruluşlarınca bakım altına alınan öğrencilere ve kamu kurum ve kuruluşlarından burs alan öğrencilere burs verilmeyecek. 

Yönetmeliğe göre, burslar eğitim ve öğretim takviminin başlamasını takip eden ayın 10’undan, eğitim ve öğretim tarihinin son bulduğu ayın 10’una kadar devam edecek. Yönetmelikte, burs almaya hak kazanan öğrenciye, öğrencilik halinin devam etmesi ve burs almasına engel bir durumun olmaması koşuluyla öğrenim gördüğü öğretim kurumunun normal öğrenim süresi boyunca burs verileceği kaydedildi. 

ÜNİVERSİTE SINAVINDA İLK YÜZE GİREN ÖĞRENCİYE ÖDÜL 

Genel Müdürlükçe burs bağlanan öğrencilerden öğrenim gördüğü okulda birinci, ikinci veya üçüncü olanlar ile üniversite sınavında ilk 100’e giren öğrencilere Vakıflar Meclisince belirlenecek miktarlarda ödül verilecek. Ancak, öğrencinin her ne sebeple olursa olsun öğrenciliğinin sona ermesi, öğrenim gördüğü yıla ait not ortalamasının yürürlükteki mevzuat çerçevesindeki en yüksek notun 1 eksiğinden aşağı olması halinde (sağlık raporu getiren öğrenci hariç) bursu kesilecek.

ANKA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 11:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?