27
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Vehbi Koç Vakfı’nın 40. Yıl Belgeseli

Vehbi Koç Vakfı’nın 40. yıldönümü vesilesiyle hazırlanan VEDİA: EMANET adlı belgesel filmin özel gösterimi 17 Şubat Salı akşamı 19:30’da, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Belgeselin gösteriminin ardından, Yönetmen Paxton Tyrone Winters, yapım ekibi ve Koç Üniversitesi Öğrencileri olan oyuncular Semanur Karaman ve Engin Bener’in katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.

40 yılın hikayesini 3 Koç Üniversiteli öğrencinin bakış açısından görmek ve sosyal sorumluluk anlayışı üzerine düşünmek için hazırlanan belgesel “Gelecek zaten onlarındı, esas soru onu nasıl kullanacaklarıydı...” sorusuna odaklanıyor.

VEDİA: EMANET hakkında;
Engin, Mehmet, Semanur Koç Üniversitesi'nden üç öğrenci bir sosyal sorumluluk projesini oluşturmak üzere yola çıktıklarında “hayır işlemenin” tahmin ettiklerinden daha zor ve karmaşık bir “iş” olduğun, “sorumlu vatandaş” olmak için duyarlılık ve iyi niyetin gerekli ama yeterli olmadığını öğreniyorlar.

Başkalarına faydalı olmak istiyorsunuz ne yapardınız, nasıl yapardınız? Kaynaklarınızı nasıl yaratır, nasıl yönetirdiniz? En çok neyi önemserdiniz? Bu sorularla yola çıkan gençler bir yandan kendi hayallerindeki sosyal sorumluluk projelerini oluştururken, diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski özel vakfını Vehbi Koç Vakfını’da keşfedecekler; bilgi ve ilham almak için gittikleri yerlerde hiç ummadıkları kadar derin ve ilginç konularla karşılaşacak, Vehbi Koç’un “emanet”ini taşıyanlarla bir bir tanışacak; başkalarının dertlerine derman olabilmek için kendi yollarını arayacaklar…

Belgeselin gösterim dili Türkçe’dir.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 17:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?