19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Velilere karne uyarısı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, çocukların okullardaki başarı ve başarısızlıklarına göre değerlendirmenin yanlış olacağını söyledi.


Milli Eğitim Müdürü Sezer, Düzce'de Cuma günü yaklaşık 60 bin öğrencinin karne alacığını belirterek velileri bazı uyarılarda bulundu. Sezer, "Çocuklarımızın potansiyelini okullardaki başarı ve başarısızlıklarına göre değerlendirmek yanlış. Bir öğrenci okulda çok başarılı olabilir ama hayatta başarılı olamaz. Bazı öğrenciler vardır sonradan açılır. Dolayısıyla lokal başarısızlıkları hayatın bütününe adapte etmek yanlış. Psikolojik sorunlar yaratacak şekilde çocukların üzerine gidilmemeli.

Çocuklarımızı motive edelim. Çocukların onurlarını zedeleyecek, hatta şiddete başvuracak şekilde üzerlerine gitmeyelim. Özellikle velilerimizden çocuklarımıza ılımlı yaklaşmalarını istiyorum" dedi. Sezer, çocuklarında tatil sürecinde eksiklerini tamamlamaları gerektiğini belirterek, "Tüm öğrencilerime başarılar ve iyi tatiller diliyorum. Çocuklarımız yarı yılı tamamlayacak. Dinlenmeye ihtiyaçları var" diye konuştu. Sezer, tatil süresince bazı okullarda doğalgaz dönüşümlerini yaptıracaklarını vurgulayarak, "Öğrenciler tatile girecek ama bazı okullarımızda bizim çalışmalarımız devam edecek. Düzce doğalgaza geçmiş bir il. Okullarımızın doğalgaz dönüşümlerini peyderpey yapıyoruz. Tatil sırasında gündeme alıp doğalgaz dönüşümünü tamamlamak istediğimiz okullar var. Seri şekilde bu çalışmaları tamamlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?