16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Velilere kayıt parası uyarısı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin, çocuklarını okullara kayıt sırasında velileri uyararak, "Kimse kayıt esnasında bağış yapmak zorunda değil" dedi.


Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin, yaptığı basın açıklamasında, öğrenci kaydı sırasında velilerden kesinlikle 'kayıt parası' adı altında para alınamayacağını ve bu durumla karşılaşanların yetkili mercilere başvurmasını istedi. Zengin, "Eğitim, gerçekten masraflı ve zor bir iş. Okullardaki imkanların genişletilmesi için veli kendi dileği ile bağış yapmak isterse bunu da makbuz karşılığı yapmalıdır. Ancak zoraki bağış ya da kayıt parası diye bir şey yoktur. Herkes çocuğunu bağlı bulunduğu okula hiçbir ücret ödemeden yazdırabilir" diye konuştu.


Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde kaliteyi artırarak devam ettirdiklerini, son yıllarda yeni yapılan okul ve ek derslikler sayesinde mekan sıkıntınsının da büyük oranda çözüldüğünü kaydeden Mahmut Zengin, "Kayıtlarımıza göre hangi öğrencinin hangi okula gideceğini zaten önceden tespit edebiliyoruz. Şu anda kayıtlarımız devam ediyor. Başta bakanlığımız olmak üzere tüm yetkili merciler, kayıt parası ile ilgili televizyon ve gazetelerde gerekli açıklamayı yaptı" ifadelerini kullandı

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 04:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYSEL ÇALIŞKAN IP: 88.239.133.xxx Tarih : 1.08.2007 13:48:46
m.e.b.diyorki kayıt parası yoktur peki neden okula gidildiği durumda kayıt parası değil bağış adı altında para toplanıyor.ben yeni bir veli adayı olarak bu durumdan çok rahatsız oldum ve utandım.Devlet okulu dendiği zaman devlete ait okul gelir insanın aklına ama bizim yaşadığımız yerde öyle değil maaşallah devlet okulu demeye bin şahit lazım sanki özel okullar.Ayrıca bu alınan para neden diye sorulduğu zaman da bize verilen cevap,hanfendi çocuğunuz burada olucak onun için para vermek zormu geliyor gibi saçma bir cevapla karşılaşıyoruz.