19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Velilere müjdeli haber!

Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir, bu yıl 15 tatilde servis ücreti alınmayacağını açıkladı.

Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir, her yıl yaşanan 15 tatildeki servis ücreti sorununun bu yıl yaşanmayacağını söyledi.

Önceki yıllarda 15 tatil ücretinin de servis ücretinin tam ay olarak alındığını dile getiren Demir, bu yıl bu uygulamayı kaldırdıklarını açıkladı. Demir, velilerin kesinlikle 15 tatil döneminde tam aylık servis ücreti ödememesi gerektiğini belirtirken, aksi durumlarda Servisçiler Odası'na başvurulmasını istedi. Demir, ayrıca 15 tatilde ücret alınmayacağı bilgisinin servislerdeki ücret tarifelerinde de yer aldığına dikkat çekti.

Demir servisçilerin eğitimine devam edildiğini belirtirken, "Antalya'da 900'ü okul servisi olmak üzere toplam bin 224 adet 'C' plakalı servis aracı bulunmaktadır. Araçlarımızın yüzde 80'ine yakını 2003 model ve üzeri modellerden oluşmakta. Her geçen gün yenilenen araçlarımızla en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Bu nedenle de eğitim seminerleri düzenlemekteyiz. Seminer sonucunda sertifika vermekteyiz. Sertifikası olmayan kişi servis aracı kullanamayacak" dedi.

Servisçilere karşı denetimlerin de sıklaştırılarak devam ettiğinin altını çizen Demir, "Eksik belgesi olan, yaşı tutmayan araç kullanan, araç muayenesi olmayan, eksik evrakı olan, yol belgesi olmayan sürücülere karşı gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Bu hataların en aza indirgemek için gerekli uyarıları yapıyoruz" şeklinde konuştu.
İlköğretim ve özel okullarda geçerli olmak üzere servis araçlarında hostes ya da sınıf öğretmenlerinin bulunduğunu hatırlatan Demir, sertifikası bulunmayan servisçiler için de Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yeni kurslar açarak gerekli eğitimden geçirdiklerini söyledi

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 17:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?