19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Velilerin dini mesaj şikayeti

Ankara’nın Sincan ilçesinde görevli edebiyat öğretmeni Sezai Karatepe öğrencilerine SMS ile dini mesajlar ve telkinlerde bulununca 50’ye yakın öğrenci okul yönetimine şikayet dilekçesi verdi. Mezuniyet balolarına karşı çıkan, okuldaki konser yüzünden müdür yardımcısını darp eden Karatepe’nin sadece görev yerinin değiştirilmesi düşünülüyor.

SİNCAN Selahattin Akbilek Lisesi Edebiyat öğretmeni Tarık Sezai Karatepe’nin, öğrencilerinden "Özel günlerde mesaj atarım" diyerek aldığı telefon numaralarına, Saadet Partisi ve Milli Görüş çizgisindeki Anadolu Gençlik Derneği’nin programlarına davet mesajları gelmeye başlaması, eğitim dünyasında yeni bir ’skandalı’ ortaya çıkardı. Öğrencilere "Varlığım Allah yoluna armağan olsun. Ne mutlu Müslüman’ım diyene" gibi dini içerikli mesajlar attığı ve cep telefonuyla irticai propaganda yaptığı iddia edilen Karatepe’nin mesajlarından korkan 50’ye yakın öğrenci okul yönetimine şikayet dilekçesi verdi.

Tarık Sezai Karatepe’nin ’cep mesaj icraatları’ ilk olarak 2004 yılında, okul müdürünün düzenlediği tutanağa geçti. Öğrencilere SMS atarak mezuniyet balosuna gitmemelerini isteyen Karatepe’nin mesajları, okul müdürlüğünün mezuniyet yemeğine ilişkin raporunda şöyle yer aldı: "Bazı sınıflardan yemeğe gelmek isteyen, ama bazı nedenlerden dolayı gelemeyeceğini söyleyen öğrenciler olmuştur. Bunların nedeni sorulduğunda da söyleyemeyeceklerini belirtmişlerdir. Daha sonra A.D, S.T, Ç.Y isimli öğrenciler çağrılıp, neden katılamayacakları sorulduğunda Tarık Sezai Karatepe isimli öğretmenin yemek konusunda iyi düşünceleri olmadığını; katılmamaları konusunda telkinlerde bulunduğunu ve cep telefonlarına ’Bu bir komünist oluşumdur, komünist oluşuma hayır diyelim, orada çok büyük kargaşa olacak, kızlarla erkekler birbirine girecek, bunu diğer arkadaşlarına anlat’ gibi mesajlar gönderdiğini ve diğer sınıflarda ’ben p...venk değilim’ gibi sözler sarfettiğini söylediler."

TEHDİT MESAJI

Mezuniyet balosundan önce okula gelen bir mektup ise okul yetkililerinde korku yarattı. Hizbut Tahrir imzalı mektupta şöyle yazıyordu: "Ümmetin gençlerini tele-vole kültürüyle oyalamaktadırlar. Bunun okullar yansıması ise mezuniyet balosu adı altında yapılan çirkinliklerdir. Buna izin verilmeyecektir. Canınızı seviyorsanız bu lanetli programı iptal edin. Aksi halde güvenliğiniz tehlikeye girecektir."

Bunlara rağmen balo yapıldı. Tutulan rapor Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Çağlar’a verildi. Çağlar, Karatepe’yi sözlü uyarmakla yetindi.

ÖRTBAS İDDİASI

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sincan Kaymakamlığı’na yazdığı yazıda Karatepe’nin soruşturma sonuna kadar görevden uzaklaştırılmasına uygun görüldüğü belirtildi. Ancak soruşturma sadece darpla ilgili yapıldı ve Karatepe’nin siyasi ’icraatları’ görmezden gelindi. Ankara Valisi Kemal Önal’ın önünde duran yazıda Göktepe ile ilgili görevden alınma sebebinin Müdür Yardımcısı’nı darp ettiği için olduğu ve statüsüne uygun görev yeri değişikliği yönünde görüş bildirildiği öğrenildi.

Konser kavgası çıkardı

Tarık Sezai Karatepe bu yılın Nisan ayında okulda bir başka kriz çıkardı. Kaymakamlık izniyle okulda yapılacak konsere gitmemeleri yönünde öğrencilere telkinde bulunduğu iddia edilen Karatepe kendisini uyaran Müdür Yardımcısı Tanju Düşünceli’yi konser verilirken okulun çay ocağında darp etti. Tutanaklarda olay anlatıldı şöyle denildi: Karatepe’nin önceki yıllarda da yılsonu mezuniyet gecesini sabote edici davranışları tespit edilmiştir. Uyumsuz, görevini savsaklayan, saldırgan davranışları olan birisidir.
Hürriyet/Deniz Gürel
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 10:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davutpolat IP: 85.106.183.xxx Tarih : 18.09.2006 13:06:19
TC TİNDEKİ EĞİTİMCİYE BAK HASTA RUHLU BU KİŞİLER. SEN DİN ULAMAMISIN YOKSA EĞİTİMCİMİSİN İLİM BİLİM ÖĞRET HERKESİN AİLESİ VAR. YAZIK KİMLER EĞİTİM VERİYOR ATATÜRK TÜRKİYESİNDE.GELİNEN BU NOKTA KİMLER YÜZÜNDEN OLUYOR? TÜRKİYE KARANLIĞA DOĞRU GİDİYO YAZIK OLUYOR .