20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Vodafone'dan dev kaynak

Cep telefonu (GSM) operatörü Vodafone, eğitim, sağlık ve kültürel alanlardaki sorunlara çözümler üretmek amacıyla Türkiye'de vakıf kurdu.

Sosyal sorumluluk projelerine 8 ayda 2 milyon YTL'den fazla destek sağlayan Vodafone, bu yıl 3 milyon yeni liranın üzerinde bütçe ayırdı. Bilgi toplumunu hedeflediklerini belirten Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Rengin Onay, bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Vakfı işbirliği ile 'Öğretmene Destek Projesi' başlattıklarını dile getirdi. Proje kapsamında 160 öğretmen, proje tabanlı eğitim sistemi konusunda eğitim alırken, 160 teknoloji sınıfı oluşturuldu. Sınıflar için dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, yazıcı ve akıllı tahtadan oluşan setler okullara hibe edildi. Diğer yandan 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projesi' ile bilgisayar okuryazarlığı seferberliği başlatan İngiliz şirketi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Habitat için Gençlik Derneği işbirliği ile yürütülen projeyle 1 milyon gence ulaşmayı hedefliyor. Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Rengin Onay, gelecek dönemdeki projeleri arasında Güneydoğu Anadolu'daki çocuklara ve zihinsel engelli çocuklara yönelik bir proje hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi. Toplumsal ihtiyaçların tespiti, çözüm olacak projeler geliştirme ve uygulama adımlarında etkin rol oynayacaklarını vurgulayan Onay, "Destek verdiğimiz öncü projelerle tüm Türkiye'nin yüreğine dokunacağız, dünyayla da bütünleşen değerlere katkıda bulanacağız." dedi. Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai ise özellikle eğitime katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Vakıf aracılığıyla fiziksel engellilere de destek sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Vitai, diğer şirketler için örnek teşkil etmeyi umduklarını ifade ederek, "Bu girişim, Türk insanı ile sosyal alanda bütünleşme isteğimizin ve Türkiye'deki yatırımlarımızın kalıcı oluşunun ve toplumumuza fayda sağlamak konusunda kararlılığımızın en somut göstergelerinden biridir." dedi.

5 kıtada, 25 ülkede 252 milyonu aşkın insana hizmet veren Vodafone, sosyal sorumluluk konusundaki birikimlerini 2002'den beri Vodafone Grup Vakfı çatısı altında dünyanın dört bir yanındaki 23 yerel vakıf aracılığıyla paylaşıyor. 2002'den bu yana 100 milyon sterlinin üzerinde sosyal yatırım gerçekleştiren vakıf, her yıl yeni sosyal projeler için 24 milyon sterlin harcıyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:54:38
Güncelleme :26 Mart 2008 Çarşamba 17:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
........... .......... IP: 88.224.104.xxx Tarih : 28.03.2008 12:47:10

lanet olsun ben 100kontur yükledim ama kontürümün hepsi yüklediğim andan bir kaç saat sonra kontürlerimin hepsi gitti.ayrıca ceparanda 40 civarı kontürüm wardı malesef oda gitti ve birkaç tanıdığımın da aynısı oldu bizzat ben gördüm bundan sonra tanıdığım tüm insanlara we internet ilan sayfasına msj bırakacağım ayrıca diyeceğimki vodafonedan vazgeçin diğer hatlara bune böyle ya şuansa msj burakıyorum ilan sayfasına