27
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Yapı Kredi Akademi kurdu

Yapı Kredi, Gebze’deki bankacılık üssünün yanında 9 bin metrekare alana 8 milyon euroya kurduğu merkezde 1200 kişiye bankacılık, kişisel gelişim, liderlik ve sosyal sorumluluk alanlarında eğitim verecek

Yapı Kredi Bankası 65’inci yılında, sektörün ilk bankacılık akademisini açtı. 17 milyon TL yatırımla Gebze’de kurulan akademinin açılışını Yapı Kredi’de yüzde 50 - 50 ortak olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile UniCredit Group’un CEO’su Alessandro Profumo yaptı.

Her iki gruptan çok sayıda üst düzey yöneticinin katıldığı açılış töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, küresel krizin dünyada bankacılık sistemine büyük zararlar verdiğini belirtti. Krize rağmen Türk bankalarının 2001’deki yapısal reformlarıyla kriz sürecinde güçlü durmayı başardığını söyleyen Koç, “Teknoloji önemlidir. Ama insan kaynağı da önemlidir. Çünkü teknolojiyi yapan harç insan beyni ve gücüdür. Çalışanların bilgi ve tecrübesinin geliştirilmesi bizim için çok önemlidir” dedi. İlk etapta eğitimlerin sadece Yapı Kredi çalışanlarını kapsayacağını aktaran Koç, önümüzdeki dönemde tüm sektöre hizmet verileceğini kaydetti. Eğitim ve insan kaynağı yatırımlarıyla güçleneceklerini belirten Koç, “Hedefimiz Yapı Kredi’yi Türkiye’nin en iyi ve lider bankası yapmak” dedi.

‘Türkiye bölgede önemli’
Açılış töreninde konuşan Yapı Kredi’nin ana hissedarlarından UniCredit Group’un CEO’su Profumo da Türkiye’deki bankacılık sisteminin tüm dünyanın zarar gördüğü küresel krizde güçlü duruşuyla, bir başarı örneği gösterdiğini söyledi. Türkiye’nin UniCredit için artan bir öneme sahip olduğunu belirten Profumo, “Türkiye şimdiden bölgedeki en büyük geliri üreten ülkelerden biri” dedi.

‘IMF olsa da olmasa da yatırıma devam’
Türkiye ekonomisinde iyileşme sürecinin başladığını vurgulayan Profumo, krizin çözülme yoluna girdiğini ve 2010’da daha da hızlanacağını ifade etti. Yapı Kredi’nin de krizi iyi yönettiğine değinen Profumo, “Büyümeye ve yatırımlara devam ediyoruz. Ali Babacan’ın dediği gibi krizden önce Türkiye pazarına girdiğimiz için şanslıyız ama şimdi de durmuyoruz, yatırımlarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Profumo, Türkiye’nin IMF ile bir anlaşmaya varıp varmaması konusundaki görüşünü ise şöyle açıkladı:
“Anlaşma olmalı mı, olmamalı mı bunu Türkler bilir ama biz her koşulda Türkiye’ye yatırıma devam ederiz. Çünkü stratejik açıdan çok önemli avantajlarınız var. Başta genç nüfus olmak üzere, Türkiye’nin coğrafi konumu ve girişimci ruhu yatırımcıları çekiyor.”

Kadife Şahin - Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 16:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?