19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Yarısında endişe bozukluğu var

Öğrencilerin yüzde 27.1’inde depresyon, yüzde 47.1’inde anksiyete ve yüzde 27’sinde de stres olduğu belirlendi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğretim üyelerince yapılan araştırmada, üniversite öğrencilerinin yüzde 27.1’inde depresyon, yüzde 47.1’inde anksiyete ve yüzde 27’sinde de stresin olduğu belirlendi.
Sınav zamanlarının dışındaki bir süreçte gerçekleştirilen araştırmada, öğrencilerin yüzde 27.1’inde orta derece ve üstünde depresyon, yüzde 47.1’inde orta derece ve üstünde anksiyete (kaygı) ve yüzde 27’sinde ise orta derece ve üstünde stresin var olduğu belirlendi.
Araştırmayı gerçekleştiren UÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Bilgel şu bilgiyi verdi:
“Aldıkları eğitimden memnun olduğunu söyleyen öğrencilerin, aldıkları eğitimden memnun olmadıklarını söyleyen öğrencilere göre daha düşük depresyon, anksiyete ve stres değerlerine sahip oldukları gözlendi.

Kızlarda daha yüksek
Depresyon ve anksiyete değerleriyle, yaş arasında bir ilişki bulunamadı. Stres açısından 17-19 yaş grubundakilerin, 20-26 yaş grubundakilere göre daha yüksek stres değerlerine sahip oldukları saptandı. Kızlarda stres ve anksiyete değerleri, erkeklere göre daha yüksek. Depresyon için ise cinsler arasında bir fark elde edilmedi. Depresyon ve anksiyete değerleri, sosyal bilimlerde eğitim alan öğrencilerde fen bilimleri ve tıp eğitimi alan öğrencilere göre daha fazla”

AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 08:13:56
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 08:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?