20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Yaşar Üniversitesi'nin proje gururu

Avrupa Birliği (AB) eğitim programlarından biri olan "Yoğun Programlar" başlığı altındaki Yasar Üniversitesi'nin 4 projesi hibe desteği kazandı.

Türkiye'de toplamda yalnız 11 projenin desteklendiği programda Yaşar Üniversitesi'nden 4 projenin kabul edilmesi büyük sevinçle karşılandı.

İspanya, Belçika, Portekiz, İtalya, Finlandiya, Macarsitan, Avusturya ve Polonya gibi Avrupa'dan birçok üniversite ile işbirliği halinde yürütülecek projelerde Türk ve yabancı öğrencilerle öğretim elemanları bir arada çalışacak.

Yaz okulu formatında düzenlenecek olan projelerde sualtı dalış fotoğrafçılığından, bilgi sistemleri güvenliğine kadar pek çok alanda calışmalar yürütülecek.

Yaşar Üniversitesi AB Merkezi Müdürü Ayselin Yıldız, "Verdiğimiz bir günlük proje yönetimi seminerinden sonra üniversitemizden AB projelerine ilginin artması ve kabul edilen 11 projeden 4 tanesinin üniversitemize ait olması gurur verici. AB Programlarına ülkemiz önemli oranda mali katkı sağlıyor ve bu katkıları ancak proje üreterek geri kazanabiliriz. Daha önce projelere tecrübe kazanmak için ortak olarak katılıyorduk, ancak kabul alan tüm projelerimizde koordinatör olarak görev yapacağız" dedi.

Yıldız, kabul edilen projelerin, yeni projeler üretmek için motivasyon ve ilgiyi de artırdığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:18:00
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?