16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

YİBO kayıt sistemine düzenleme

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın (YİBO) kayıt sisteminde değişiklik yapıldığını ve yeni sistemle hiçbir öğrencilerin açıkta kalmayacağını söyledi. 

Makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, YİBO'lara yeni düzenleme getirildiğini belirtti. Önceki gün YİBO ve ilçe milli eğitim müdürleri ile toplantı yaptıklarını ifade eden Bayraktar, toplantıda önemli kararlar alındığını belirtti.

Bayraktar, "Yeni düzenleme ile öğrencinin adresine en yakın olan YİBO'ya kaydı sağlanacak ve öğrencilerin açıkta kalması önlenecek. Daha önceki yıllarda YİBO'lara öğrenci kaydı yapıldığı zaman çok ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Bunun önüne geçmek için bir toplantı yaparak yeni düzenleme için bazı kararlar aldık. Öğrencileri adreslerine yakın olan YİBO'lara yönlendirmek için isim ve adres listesi oluşturduk. Bu listeyi okul yetkililerine göndereceğiz ve okul idareleri de, listeye göre hareket edecekler. Listelerdeki öğrencilerin bulundukları bölgedeki YİBO'lara sığmaması halinde, başka bir YİBO'ya yönlendireceğiz. Bu sayede hiçbir öğrencimiz boşta kalmayacak ve hiçbir YİBO'da yığılma meydana gelmeyecek" şeklinde konuştu. 

'Haydi Kızlar Okula' kampanyası ile bütün kız çocuklarının okullaştırılacağını da belirten Bayraktar, kız çocukları için yurtlarda kapasite artırımı yapacaklarını söyledi. Bayraktar, bunu yaptıktan sonra hem kız çocuklarının hem de erkek çocuklarının okullaşmasında önemli bir mesafe kaydedeceklerini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 17:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?