19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

YÖK'e tartışma yaratacak atama

YÖK’e ‘türban bildirisine’ imza koyan Profesör

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üniversitelerarası Kurul tarafından Prof. Dr. İsa Eşme’den boşalan YÖK üyeliğine seçilen “Türbana Özgürlük Bildirisi” imzacılarından 22 Temmuz seçimlerinde AKP’den Samsun milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Sait Bilgiç’i atadı. “AKP’nin yaptığı uygulamaları benimsiyorum. Bu nedenle AKP’den aday oldum” diyen Prof. Dr. Sait Bilgiç, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde isminin karıştığı “kavga ve tartışmalarla” da çeşitli kereler gündeme gelmişti.

OMÜ Rektörlüğü için Haziran 2008’de yapılan seçimlerde rektör aday adayı olan Bilgiç, üniversitedeki seçimlere 3 gün kala adaylıktan çekilerek şu anda rektör olan Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın önünü açmıştı. Akan, rektörlüğe atanmasının ardından Bilgiç’i rektör yardımcılığına getirmişti.

22 Temmuz seçimlerinde AKP’nin Samsun milletvekili aday adayı olan Prof. Bilgiç, aday adaylığını “AKP’nin yaptığı uygulamaları benimsiyorum. Bu nedenle AKP’den aday oldum” diye açıklamıştı. Prof. Bilgiç’in adı, yeni kurulan 23 üniversite arasında yer alan Yalova Üniversitesi Rektörlüğü için de geçmişti. Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını savunan “Türbana Özgürlük Bildirisi” nde imzası bulunan Prof. Dr. Bilgiç, aynı zamanda Samsun Aydınlar Ocağı Başkanlığı ve İlim İstişare Kurulu Başkanlığı’nı da yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla resmen YÖK üyesi olan Bilgiç, 2013’e kadar görev yapacak.

Prof. Bilgiç Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner Programı Anatomi Anabilim Dalı’nda “Akkaraman Koyunu” ve “Kıl Keçisi” üzerine doktora yaptı.

 

Vatan
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 04:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?