22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

YÖK'ten Erdoğan'a sert tepki

Erdoğan'ın YÖK'ü "İnsanların beyinlerini oyacağına adam yetiştir" diye itham ettiğini belirten Teziç, "Biz kimsenin beynini okumuyoruz. Bilim, bilimadamının beynini okur" dedi.

YÖK Başkanı, yeni 10 fakülteye izin vermedikleri iddiası ile ilgili olarak da, 15 üniversitenin rektör atamasıyla ilgili süreci hatırlattı ve "Şu 15 üniversite ile ilgili yaşadıklarımızdan sonra yeni üniversitelere nasıl yanıt veririz" diye konuştu.

Teziç, hükümeti rektör atamalarına müdahil olmakla suçladı. Erdoğan Teziç, hükümetin yeni üniversitelere ayırdığı kaynağın da yetersiz olduğunu söyledi.

"Kadrolara ücret iyileştirilmesi yapılmıyor"

YÖK Başkanı, "İyi beyin üniversiteden kaçıyor" diyerek, bilimadamının kaynağı olan araştırma görevlilerinin sayısının giderek azaldığını belirtti. Erdoğan Teziç, 1998'den beri, doçent ve altındaki kadroya ücret iyileştirmesi yapılmadığına dikkat çekti.

Prof. Teziç, tıp fakülteleriyle ilgili eleştirileri de, "İki sene önce 100 bin doktoru istihdam edemeyiz, fazla mezun veriyorsunuz diyenler bugün eksikten söz ediyor" diye yanıtladı.

Teziç, bazı fakültelerin açılmasıyla ilgili kararların da hükümet tarafından yıllardır bekletildiğini savundu.

Erdoğan neler demişti?

Deniz Ticaret Odası'nın meclis toplantısında “YÖK anlayışı ülkemizde bilime sınır getirmiştir" diyen Başbakan Erdoğan,bu kadarla da yetinmemiş ve YÖK'ün 10 yeni üniversitenin açılmasına engel olduğunu söylemişti.

Öğretim üyesi açığının sorumlusu olarak YÖK’ü gösteren Erdoğan, "Öğretim üyesini kim yetiştirecek, ben mi yetiştireceğim? Sen yetiştireceksin ama insanların beyinlerini okumaya kalkarsan bu ülkede öğretim üyesi çıkmaz" sözlerini kullanmıştı.
A.A
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 18:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aptullah SAYAR IP: 85.97.149.xxx Tarih : 25.02.2007 08:55:37
bende biz okuldan nden mezun olamıyoruz diye dert yanıyodum. Sayın başkan açıklamış: Prof. Teziç, tıp fakülteleriyle ilgili eleştirileri de, "İki sene önce 100 bin doktoru istihdam edemeyiz, fazla mezun veriyorsunuz diyenler bugün eksikten söz ediyor" diye yanıtladı. şimdi okul yapmayı değilde yeni yapılan okulların sorunsuz bir şekilde öğrencilerini karşılamalarını sağlamak için yapılsın içine bilgisayar, teknik donanım, makine, ve bölümüne göre atölyeler tabii ki atölyelerin içi boş olmayacak şekilde donatılıp hizmete sokulsun ki mezun olan adam mezun olduğunda, sadece mezun olasın iş sahibi olabilsin. Yeni okullarda yapılsın tabi Türkiye'nin ihtiyacı var çok gencimiz sınav sonrası açıkta kalıyor. muhtemelen yer dolduğu için