16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Yurt fiyatları cep yakıyor

Türk Eğitim-Sen, yurt fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, öğrencilerin ciddi bir barınma problemi yaşadığını bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan yaptığı yazılı açıklamada, yurtların fiyatlarının yüksek olduğunu kaydederek, “Özellikle özel yurtlar öğrencilerin cebinde büyük bir yangına neden oluyor. Şehir dışında çocuğunu okutan velilerin sırtına yurt kamburu da yüklenince fatura hayli büyük oluyor” dedi.

Büyük şehirlerde yurt fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı ödeme yapamayan öğrencilerin büyük bir barınma problemiyle karşı karşıya kaldığını belirten Özcan, “Kredi yurtlar kurumuna bağlı olan yurtların sayısı ihtiyacı karşılamıyor, dolayısıyla kimi öğrenciler açıkta kalabiliyor” dedi.

Devlet yurtlarının fiziksel açıdan öğrencilerin beklentilerini karşılamadığını kaydeden Özcan, devlet yurtlarının kapasite açısından genişletilmesini ve fiziki açıdan gençlerin beklentilerini karşılayabilmesi gerektiğini belirtti.

Özcan, “Ülkemizde yurtlar ne yazık ki kar odaklı çalışıyor” diyerek, modern, konforlu ve ucuz yurt olanağının oluşturulmasını ve gençlerin alternatifsiz bırakılmamasının gerekliliğini vurguladı.
anka
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 11:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?