19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

'Yüzüm Umuttur'

Show TV, 2004 yılında köy okullarını yenilemek üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV işbirliğiyle hayata geçirdiği 'Yaşasın Okulumuz' kampanyasını, 'Yüzüm Umuttur' projesi ile sürdürüyor.

Önceki gün Dedeman Oteli'nde düzenlenen toplantıda, bu kampanyadan elde edilen gelirin yeni köy okullarının onarılmasında kullanılacağı açıklandı. Proje kapsamında Bennu Gerede, Nihat Odabaşı, Okan Bayülgen, Serdar Bilgili, Tahsin Aydoğmuş ve Tamer Yılmaz gibi fotoğraf sanatçıları, onarılmamış köy okullarında okuyan çocukların hayallerini objektiflerine yansıtacak.
Fotoğrafların hikayelerinden oluşan 'Yüzüm Umuttur' kitabı, kartpostal ve posterleri de sergi süresince satılacak.
Yüzüm Umuttur' projesi kapsamında çekilen fotoğraflar 22 Nisan - 22 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul'daki Taksim Meydanı'nda sergilenecek.

ÇAĞDAŞ KOŞULLARDA EĞİTİM
TOÇEV Başkanı Ebru Uygun ve projenin anasponsoru Samsung'un Genel Müdürü C. S. Lee ile birlikte bilgi veren Show TV Yönetim Kurulu üyesi Zeynep K. Gönenç, 'Bugüne kadar 200 okulu onardık. 'Yüzüm Umuttur' projesi ile 'Yaşasın Okulumuz' kampanyasına daha fazla gelir aktarılarak daha fazla çocuğun daha çağdaş koşullarda eğitim görmesine imkan sağlamak istiyoruz. Bu sergi ile çocuklara ilişkin kendi gözlerimizle gördüğümüzü kalıcı bir şekilde ifade etmeyi amaçladık' dedi.

Akşam
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 18:35:16
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 18:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?