18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

TÜRK GİRİŞİMCİ GİRİT'TE BALIK AVINA ÇIKTI

Girit’te balık yetiştirmek için çiftlik kuracak olan Sagun Grup, Yunan adalarındaki yatırımlarını artırmayı planlıyor. Grup kriz nedeniyle zora giren Yunan balık çiftliklerine de talip olmayı hedefliyor

Sagun Group, Akdeniz’i Türk balık çiftlikleriyle donatacak. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sagun, Girit’te balık yetiştirmek için şirket kurup çiftlik izni aldıklarını söyleyerek, “Yunan adalarındaki yatırımlarımızı artıracağız. Yunanlı balıkçılar devletlerinden önemli miktarda teşvik alıyorlardı. Şimdi ülke krizde ve teşvikleri kesildi. Zaman içinde zora girecek balık çiftliklerine talip olacağız” dedi.
Girit’teki çiftlikte yetiştirilecek balıkları AB ülkelerine ve Japonya’ya ihraç edeceklerini kaydeden Sagun, “Tek rakibimiz Yunanistan kriz nedeniyle balıkçılığa desteği kaldırınca Avrupa’daki tek söz sahibi Türkiye oldu” diye konuştu.

Akdeniz’i çiftlikle donatacak
Bir süre önce Libya’da Kaddafi’nin oğluyla çiftlik kurduklarını belirten Sagun, “Burada üreteceğimiz balıkları Afrika pazarına satacağız. Ardından Mısır’da yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi. Çiftliklerinde orkinos (ton), çupra ve levrek yetiştirdiklerini anlatan Sagun, “Altı tane avcı gemimiz var. 38 tekne de bize bağlı olarak av yapıyor. Toplam 800 çalışanımız var” diye konuştu.
Çiftliklerin her birinin 10 milyon

Eylem Türk - Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 22:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?