28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Malatyalı vekillerden ’kayısı öldü’ ilanı

CHP Malatya Milletvekilleri Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, "kayısı için ölüm" ilanı verdi.

Malatya’daki yerel gazetelerde yayınlanan protesto ilanında "Malatya’nın gözbebeği, ekmeği, suyu, taşının toprağının sebebi, Türkiye’ye 5 yılda 1 milyar dolar kazandıran, güçlü, yiğit, tatlı dilli, güler yüzlü, 60 bin ailenin, 350 bin üreticinin babası kayısı vefat etmiştir" denildi. 

Başbakan Erdoğan’ın bugün ziyaret edeceği Malatya’da kayısı için bir de gıyabi cenaze töreni düzenleyen vekiller, Başbakan’dan kayısı için Fatiha duası istedi. Vekillerin ironik ilanında kayısının ölüm nedeni şöyle anlatıldı: 

"Bundan 3 yıl önce ’donarak’ yakalandığı elim hastalığa yenik düşen ’kayısı’nın göz göre göre ölüme terk edilişi tüm Malatyalılar’ın derin yarasıdır. Bir yanda 1.5 trilyon liralık Fiskobirlik borcu silinirken, 3 yıl yoğun batımda yaşam mücadelesi veren ’kayısı’ için tek kuruş destek verilmediğinden, Turgut Özel Tıp Merkezi için beklenen Kadro Kanunu yıllardır çıkmadığından ’kayısı’nın yaşam mücadelesi yenilgiyle sonuçlanmıştır."

 ASİLTÜRK'TEN SORULAR..
 
Öte yandan SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk de, başbakanın iki yıl aradan sonra geldiği Malatya'da 3.5 saat kalacağını, bu süreye sığdırılan programın yanında, Malatyalının kayısının sorunlarıyla ilgili sorulara yanıt beklediğini kaydetti.

Kayısının hak ettiği rakamı bulabilmesi için Kayısıbirlik'in desteklenmesi gerektiğini belirten Asiltürk, Başbakana "Kayısı üreticilerinin yarasına merhem olacak bugüne kadar hangi uygulamaya imza attınız? Ürünü büyük zarar gören üreticilerin zararlarının ödenmesi için neyin beklendiğini dile getirecek misiniz? Çeşitli oyunlarla fiyatları düşürüldükçe düşürülen çiftçinin elindeki kayısıları mağdur olmayacakları fiyatlardan satın alabilmesi için Kayısıbirlik'e destek verecek misiniz?" sorularını yöneltti ve "Sayın Başbakan tüm bu soruları yanıtlamadan kentten ayrılmamasını ümit ediyoruz."dedi.

malatyahaber.com / İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 08:59:51
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 19:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?