16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

1.2 milyar dolar gelecek

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu’nun bugünkü toplantısında, Türkiye’nin programının altıncı gözden geçirme döneminin sona erdirilmesi ve yaklaşık 1,2 milyar dolarlık yeni kredi diliminin serbest bırakılması bekleniyor.

IMF’nin internet sitesine göre Türkiye, IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun yarınki toplantısında ilkgündem maddesi olarak yer alıyor. 

Toplantının ardından IMF Başkanı Rodrigo de Rato ve Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky imzasıyla Türk ekonomisinin genel bir değerlendirmesinin yayımlanması bekleniyor. 

Türk yetkilileriyle IMF heyeti arasında yapılan altıncı gözden geçirme dönemi görüşmeleri, 11 Nisan’da başarıyla tamamlanmış ve ardından yeni niyet mektubu IMF’ye iletilmişti. Bu arada bugünkü toplantıda, IMF’nin 4’üncü Madde mekanizması çerçevesinde yapılan danışmalar daele alınacak. Bu danışmalar da IMF heyetiyle martta gerçekleştirilmişti. 4’üncü Madde uyarınca, IMF’ye üye bütün ülkelerin ekonomileri, bir veya birbuçuk yılda bir bu danışma mekanizması çerçevesinde değerlendiriliyor.
AA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 08:24:48
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 10:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?