26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

1 euroluk ayakkabı

Çin'de çalıştırdığı işçilere ödediği maaşlar nedeniyle eleştirilen Adidas, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 1 euroya ayakkabı üretecek.

Pahalı ürünleri ve ünlü sporcuların sponsorluğunu üstlenirken Çin'deki işçilerine ödediği maaştan ötürü eleştiri alan Alman spor malzemesi üreticisi Adidas, gelecek yıl başlatacağı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 1 euroya milyonlarca çift spor ayakkabı üretecek. Ekonomik şartlardan dolayı ayakkabı alacak durumu olmayan milyonlarca insana ulaşılması planlanan projeye ilk olarak Bangladeş'ten başlanacak. Telegraph'ın haberine göre projenin, Bangladeş'te fakir insanların kendi işlerini kurabilmeleri için mikro-kredilere öncülük eden Nobel ödüllü Muhammed Yunus'tan ilham alınarak hazırlandığı öğrenildi. Adidas'ın kâr amacı gütmeden ayakkabı üretmek konusunda Bangladeş'te anlaşma yaptığı, ancak fiyatın 1 euro olarak planlanmasına rağmen bu rakamı aşabileceği belirtildi.

İMAJINI YENİLEYECEK
Lüks ürün fiyatları, ünlü futbolcu David Beckham'a her yıl ödediği 3 milyon sterlinlik sponsorluk ücreti ile gündeme gelen ünlü markanın '1 euroya spor ayakkabı' projesinin şirket imajına da katkıda bulunması bekleniyor. Gelecek yıl başlanacak proje kapsamında üretimle ilgili anlaşmanın sağlandığını doğrulayan Adidas sözcüsü Jan Runau, Bangladeş'teki uygulamanın projenin test aşamasını oluşturacağını söyledi. Ayakkabılarda Adidas markası ya da üç çizgili logonun bulunup bulunmayacağı konusunun netlik kazanmadığını belirten Runau, "Adidas'ın böyle bir proje ile yoksul insanlar için piyasaya ayakkabı üreteceği doğru" demekle yetindi.

SABAH
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 18:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?