20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

1 milyar dolarlık yatırım kaçtı

Hollandalı gayrimenkul yatırım şirketi Corio, Türkiye'de yapmayı düşündüğü 1 milyar dolar değerinde alışveriş merkezi (AVM) yatırımından vazgeçti.

Corio Türkiye CEO'su Koray Özgül, Milliyet gazetesinde yer alan açıklamasında, "Alışveriş merkezlerinde yer alan perakende markaları taleplerinde ölçüyü kaçırdılar. Biz de planladığımız yeni 1 milyar dolarlık yatırımı durdurduk" dedi.

Kira gelirlerinin kendilerinin ana gelir kalemi olduğunu belirten Özgül, "Bu nedenle Manisa, Adana, Alanya, Konya, Çanakkale, Aydın, Van ve Edirne'de yapmayı planladığımız alışveriş yatırımlarından vazgeçtik.

Devam eden yatırımlarından memnun olduklarını vurgulayan Özgül, "Anadolu'da yeni yatırım yapmayacağız" dedi.

'Yatırım yok, satın alacağız'


Koray Özgül, "Bundan sonra sadece büyük şehirlerde yer alan, iyi iş yapan, en az iki yıllık faaliyeti sonucunda rüştünü ispatlamış olan alışveriş merkezlerini satın alacağız. İzmir ve Antalya'nın gözümüzdeki yeri ise başka.Bu iki şehirde satın almaların yanı sıra yatırım da yapabiliriz" dedi.

AKMERKEZ'İN BÜYÜK ORTAĞI

Corio, 2010 yılında toplam 1 milyon metrekarelik AVM alanına ulaşmayı ve böylece toplam pazarın yüzde 15'ine sahip olmayı hedefliyor. Bugüne kadar başlanan yatırımların toplam maliyeti ise yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Corio en son olarak Mersin'in ilçesi Tarsus'ta 50 milyon euro yatırımla yeni bir alışveriş merkezi (AVM) yatırımı yapacağını Ağustos'ta duyurmuştu.

Corio Türkiye, İstanbul Akmerkez'in yüzde 46,92, Denizli Teras Park'ın yüzde 40, Adapazarı Ada'nın yüzde 100, İstanbul Akasya Projesinin yüzde 7, İstanbul Akkoza Alışveriş Merkezinin yüzde 50, Ankara 365'in yüzde 100 ve Tekirdağ Tekira'nın yüzde 100'üne sahip bulunuyor. Corio, devam eden projeleri arasında yer alan Anatolium Bursa'nın, Malatya ve İskenderun projelerinin de yüzde 100 yatırımcısı durumunda bulunuyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?