16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

10 yıl vadeli 'Yeşil Vadi Konakları'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (KİPTAŞ) Ümraniye Tepeüstü bölgesinde yer alan Yeşil Vadi Konakları’nın anahtar teslim satışları 18 Mayıs’tan itibaren başlayacak. 

Türkiye’nin “en yeşil kentsel yerleşimi" unvanına sapih Yeşil Vadi’de yer alan 617 konut, 10 yıla kadar vadeli, yüzde 0.90 faizli banka kredi seçeneğiyle satışa sunulacak. 

Projenin tamamlanması nedeniyle Yeşil Vadi’de düzenlenen basın toplantısında konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Yeşil Vadi Konakları’nın her yönüyle tüm detayların hesap edilerek oluşturulduğunu belirterek, “Alt yapısı çözülmüş, çevre ve doğayla uyumlu, sadece ev değil, aynı zamanda tüm sosyal imkanların sunulduğu Yeşil Vadi Konakları’nı İstanbullulara kazandırmış olmaktan mutluyuz" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olarak İstanbul’da düzenli kentleşmeyi yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, isimlerini doğadan alan Ladin, Manolya, Sedir, Akasya, Erguvan evleri ve bir Recidence’tan oluşan konutların büyük bir kısmının proje halinde satıldığını, projenin tamamlanmasıyla beraber 18 Mayıs Cuma gününden itibaren, Garanti Bankası’ndan sağlanan kredi imkanlarıyla anahtar teslim satışına başlanacağını söyledi. Yıldırım, Anadolu Yakası’nın hızla gelişen Ümraniye Tepeüstü mevkiinde yer alan Yeşil Vadi Konakları’nın, proje başlangıcından itibaren büyük değer artışı kaydettiğini dile getirdi. 

KİPTAŞ, Yeşil Vadi Konakları’nda az sayıda olan konutların satışına anahtar teslim olarak, 10 yıla kadar vadeli ve yüzde 0.90 faizli banka kredi seçeneği de sunacak. KİPTAŞ Yeşil Vadi Konakları’nın kredilendirilmesinde döviz bazındaki faizler ise, dolar bazında 1-60 ay arası vadelerde yüzde 0.35, 61-120 ay arası vadelerde yüzde 0.46 oranında faiz kullandırılacak. Euro olarak ise 1-60 ay arası vadelerde yüzde 0.33, 61-120 ay arasında ise yüzde 0.41 arasında faiz kullanımı mümkün olacak. 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 18:36:54
Güncelleme :17 Mayıs 2007 Perşembe 18:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?