16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

100 bin euro'luk TV'ler yok sattı

Milyarlık otomobillerin, teknelerin, özel uçakların peynir ekmek gibi satıldığı Türkiye’de, bu kez de 100 bin Euro'luk plazma televizyonlar yok sattı.

Ankaralı Demirhome firmasının Japonya’dan 5 adet getirttiği ve dünyanın en büyük televizyonu olan dev televizyonların tamamı daha ilk haftadan satıldı. 103 inç (260 cm) ekran büyüklüğüne sahip olan Panasonic TH- 103PF9EK marka tv’lerin kimler tarafından alındığı ise sır gibi saklanıyor.

İKİSİ İSTANBUL’DA

Firma yetkilisi Yaşasın Kızıldemir, “Bu televizyonları, iki yıl önce bir fuarda görmüştüm. Seri olarak üretilmeye başlandığında hemen sipariş verdik. Gelen televizyonlardan birini Ankara, diğer ikisini ise İstanbul’a sattık. Kalan iki televizyonun da satışı yapıldı” dedi. Dev plazma televizyonu Türkiye’ye getirebilmek için çok uğraştıklarını belirten Kızıldemir , “Bu beş taneyi alabilmek için bile yaklaşık bir senedir Japonlarla sıkı bir pazarlık içindeyiz . Bize gelen beş taneyi sattık. Yenileri için de bağlantıya geçtik. Ama ne zaman geleceği belli değil” dedi.

260 KİLOLUK PLAZMA

Televizyonu aldıktan sonra en önemli sorunun montaj olduğunu ifade eden Kızıldemir, sattıkları televizyonları alanların hepsinin villada oturduğunu, bu yüzden montajda bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Kızıldemir, apartman dairesinde oturan bir kişinin bu televizyonu alması durumunda, bir vince ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. Çünkü televizyon koruyucu kutusuyla birlikte tam 260 kilo ağırlığında.


bugün
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 12:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?