27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

100 milyon dolarlık imza

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası, sendika üyesi kuruluşlara uygun koşullarda kredi sağlanmasına ilişkin ikinci protokolü Türkiye Vakıflar Bankası ile imzaladı.

İş Bankası ile yaptığı anlaşmanın ardından, Türkiye Vakıflar Bankası'nda da 100 milyon doları 6 aylık vadeli mevduata çeviren Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası üyelerine uygun faizle kredi verilmesinin yolu açıldı.


Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında bugün imzalanan protokole göre Tekstil İşverenleri, değişik bankalarda değerlendirdiği likiditesinin 100 milyon dolarlık bölümünü 6 ay vadeli mevduat olarak Türkiye Vakıflar Bankası'nda değerlendirecek. Karşılığında Türkiye Vakıflar Bankası da kredibilite koşulları uygunsa, sendika üyesi firmalara uygun faiz oranı ve vadelerle kredi kullandıracak.

Tekstil İşverenleri Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin konuyla ilgili olarak, "Dileğimiz, bu sistemin tüm üyelerimize katkı sağlaması ve Türk özel sektörünün üstüne düşen sorumluluğu yerine getirerek işletmelerin desteklenmesini sağlamak amacıyla harekete geçmesidir" dedi.

Dünyada ve Türkiye'de etkileri giderek artan ekonomik krizin müesseselerin ayakta kalabilmek için ihtiyaç duyduğu kaynak sorununu ülke gündemlerinin ilk sırasına yerleştirdiğini hatırlatan Halit Narin, "Ülkemizde de işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu kaynağı temin edecek finans sektörü de, ne yazık ki müesseseleri fonlayacak krediler için gerekli olan nakdi kaynağı temin etmekte güçlük çekmektedirler.

Bu dönemde tüm kurum ve kuruluşlar, sanayici, esnaf ve KOBİ'lere katkı sağlamak için bütün güçlerini ortaya koymak zorundadır. Zaman, iş yapma zamanıdır. Bankacılık sektörü, sistemin açılması bakımından anahtar konumdadır. Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası olarak biz de kanunlarımızın izin verdiği ölçüde, piyasa koşullarının altında üyelerimize destek vermek istedik.

Sahip olduğumuz fonlardan bir bölümünü daha finans sistemine nakdi kaynak sağlamak amacıyla Türkiye Vakıflar Bankası'nda 6 aylık mevduata dönüştürmüş bulunmaktayız. Türkiye Vakıflar Bankası, üyelerimizin kredi başvurularını değerlendirerek, kredibilite koşulları uygunsa teşkilatımızın üyelerine kredi kullandıracaktır" şeklinde konuştu.

Daha önce Türkiye İş Bankası ile başladıkları ve şimdi de Vakıflar Bankası ile sürdürdükleri bu sistemde, yabancı para cinsinden nakdi kredinin, TL ve gayri nakdi kredi gibi ihtiyaç duyulan kaynakların tüm üyelerin yararına sunulmasını istediklerini kaydeden Narin, "Bu ortak çalışmada, döviz, YTL, gayri nakdi kredi gibi enstrümanların olduğu geniş ve faydalı bir modeli ortaya koymaya çalışıyoruz. Dileğimiz, bu sistemin tüm üyelerimize katkı sağlaması ve Türk özel sektörünün üstüne düşen sorumluluğu yerine getirerek işletmelerin desteklenmesini sağlamak amacıyla harekete geçmesidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 12:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?