30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

15 yılda eğlence holdingi oldu

Dev yatırım bankası Lehman Brothers, Anjelique, Vogue, Zuma ve Kitchenette gibi İstanbul’un en popüler mekanlarını işleten Doors Group’un yüzde 40’ını 48 milyon dolara alıyor

Türk eğlence dünyasına kazandırdığı restoran ve kulüplerle damgasını vuran İstanbul Doors Group’a dünya devi ortak geliyor. Dünyanın en büyük yatırım bankalarından ABD’li Lehman Brothers, Da Mario, Vogue, Anjelique, Wan-na, A’jia, Kitchenette, Private Room ve Zuma gibi popüler işletmelerin sahibi İstanbul Doors Group’a ortak oluyor. Doors Group’un kurucuları Levent, Rıza ve Bülent Büyükuğur kardeşler ile Berk Ekşioğlu, ABD’li bankanın alt kuruluşu Lehman Brothers Private Equity ile anlaşmak üzere. İki tarafın ortaklık için son aşamaya geldiği belirtiliyor.

Lehman Brothers Private Equity, İstanbul Doors Group’a toplam 120 milyon dolar değer biçtiği ve yüzde 40’ını satın alacağı kaydediliyor. Bu değer üzerinden Büyükuğur Kardeşler ve Ekşioğlu, şirketin yüzde 40’ı için 48 milyon dolar alacak.

Serüven 1993’te başladı

Bu başarı hikayesinin ilk tohumları ise 15 yıl önce atıldı. Benzin istasyonu ve elektronik mağazalar işleten Büyükuğur Kardeşler, 1993’te radikal bir karar vererek Etiler’de açtıkları İtalyan restoran Da Mario’yla eğlence sektörüne giriş yaptı. İstanbul’un ilk İtalyan restoranı olan Da Mario, kısa süre içinde iş dünyası ve cemiyet hayatının popüler mekanı oldu. 1997’de Vogue’un açılmasıyla Berk Ekşioğlu da ortaklığa davet edilince yeme-içme piyasasına farklı bir bakış açısı geldi. 2000’de bünyelerinde bulunan tüm restoranları İstanbul Doors Group olarak tek bir çatı altında toplamaya karar verdiler.

Tarihler 2002 yılını gösterdiğinde Boğaz’a nazır manzarası ve eğlence anlayışıyla Anjelique kapılarını açtı. 2003’te Uzakdoğu restoranı Wan-na, özel partilerin mekanı Private Room’u, 2004’te Kanlıca’daki Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nı A’jia Otel olarak hizmete sundu. Son olarak 2005’te Kitchenette’in ilk restoranı İstanbullular’la buluştu. Ve kısa sürede İzmir ve Mersin’le birlikte 9 şubeye ulaşmayı başardı.

İstanbul Doors, şimdi Da Mario, Vogue, Anjelique, Wan-na, Kitchenette, A’jia, Private Room ve Zuma’yı işleten ve 600 kişiyi çalıştıran bir ’eğlence holdingi’ne dönüştü

Vatan
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?