27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

2008’de 37 Milyon Turkcell’i Seçti

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, sektörel hareketliliğin en yüksek ve rekabetin en yoğun olduğu 2008’de de abone bazlı büyümesini sürdürdü. Turkcell’in abone sayısı 2007 yılsonuna göre %5 oranında artarak 31 Aralık 2008 itibarıyla 37 milyona ulaştı.

2008’in son çeyreğinde toplam 650 bin net abone kazanarak pazardaki öncülüğünü sürdüren Turkcell, Avrupa’nın en büyük operatörleri sıralamasında abone sayısı açısından ikinci sırada yer alıyor.

Faturalı abone kazanımında rekor
Turkcell’in, 2008 yılında toplam abone bazına katılan net yeni abone sayısı ise 1,6 milyon olarak gerçekleşti.
Ayrıca Turkcell’in dördüncü çeyrekte net abone kazanımının %43’ünü faturalı hatlar oluşturdu. Turkcell bir rekor kırarak 2001’den bu yana ‘tek bir çeyrekte kazanılan en yüksek toplam faturalı abone rakamına’ ulaşmayı başardı.

Rekabet Turkcell’i güçlendirdi, pazarda denge değişmedi
9 Kasım 2008’de başlayan numara taşınabilirliği tüketicilere operatör seçme şansı anlamında bir alternatif sundu ancak pazar dengelerini değiştirmedi. Yeni abone alımlarında da tüketiciler Turkcell’i tercih etmeye devam etti.

Kazandıran Turkcell: Toplam 120 milyon TL ek fayda
2008 yılsonu itibarıyla ulaşılan abone rakamından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler “2008 yılında hem bireysel, hem de kurumsal müşterilerimize, onların ihtiyaçlarına ve kullanım alışkanlıklarına hitap eden farklı kampanyalar sunduk.

Kalite ve kapsamada üstünlüğümüzün yanı sıra bu kampanyalarla en çok ‘kazandıran’ operatör olma özelliğimizi sürdürdük. Müşterilerimiz Turkcell’i tercih ederken, hem alacağı hizmette kaliteye hem de sağlayacağı fayda ve avantajlara dikkat etti. Geçtiğimiz yıl “Turkcell”li olma ayrıcalığını yaşayan abonelerimiz hayatın her alanında kazanmayı sürdürdü. Marka işbirliklerimiz ve farklı kampanyalarımız aracılığıyla abonelerimize 120 milyon TL fayda sağlandı. Önümüzdeki dönemde liderliğimizi korumaya ve Turkcell’i tercih eden müşterilerimizin hayatını kolaylaştırarak ve fayda sağlayarak kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 18:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?