22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

3 dünya devi Sabah ve atv'nin peşinde

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nun (TMSF) Sabah ve atv'ye el koymasının ardından dünyanın en güçlü meyda kuruluşları gözlerini Türkiye'ye çevirdi.

Grubun satışı, Türkiye'ye uzun zamandır güçlü bir giriş yapmaya çalışan ancak bunu başaramayan dünya meyda devinlerinin de ilgisini çekti.

Türkiye'ye birkaç radyo istasyonu alarak giriş yapan Kanadalı Canwest Grubu da varlığını güçlendirmek istiyor. O yüzden Canwest'in Sabah ve atv'ni satış ihalesine girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer yabancı grup ise dünyanın en büyük medya devlerinden Fox TV'nin de sahibi olan Murdoch. Murdoch ve Canwest'in bazı gazete ve TV sahipleriyle görüşmeler yaptığı kulislere yansımış hatta bazıları ile imza aşamasına geldiği öne sürülmüştü.

Vatan Gazetesi'nde Ercan İnan'ın haberine göre iki uluslararası grup Sabah ve atv için 800 milyon dolar civarında peşin ödeme yapmaya hazır olduğunu TMSF'ye yetkililerine iletti.

Avrupa’nın en büyük gazete ve dergi yayıncısı Axel Springer'in de bu şirketlerle ilgilendiği öne sürüldü. Küresel genişleme politikalarına paralel Türkiye'de de büyümek isteyen Axel Springer, ciddi yatırımlar yapmayı planlıyor.

Axel Springe'in Yöneticisi Mathias Doepfner, 2 Nisan günü yaptığı açıklamada TV, yazılı basın ya da internet alanlarına uluslararası boyutta 2,7 milyar dolarlık yapıtım yapacaklarını açıkladı.


hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 15:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?