30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

300 bin kişi işsiz kaldı

ABD’den başlayan kriz yüzbinlerce çalışanı işinden etti. Küresel kriz nedeniyle, Eylül başından bu yana dünya genelinde işten çıkarılanların sayısı 300 bini aştı.


1929 yılındaki Büyük Buhran’dan sonra yaşanan en büyük küresel finansal kriz nedeniyle, Eylül ayından bu yana finansal kurumlarda 100 binden fazla kişi işinden oldu.

İşten çıkarmada ABD’li bankacılık grubu Citigroup 52 bin kişi ile başı çekiyor. Bu bankayı 9 bin 200 kişi çıkaran JPMorgan ve 9 bin kişinin işine son veren Commerzbank izliyor.

Finans sektöründe işten çıkarmaya ilişkin son haber İsviçreli banka Credit Suisse’ten geldi. Credit Suisse, işgücünün yüzde 11’ine denk gelen 5 bin 300 çalışanının işine son vereceğini açıkladı.

EN FAZLA İŞTEN ÇIKARMA HP’DE
Kriz, dünya genelinde otomobil endüstrisinden telekoma ilaç üreticilerinden çelik şirketlerine pek çok sektörde de işte çıkarmalara yol açtı.

Eylül başından bu yana en fazla işten çıkarma, 24 bin 600 kişiyle Kuzey Amerika’da faaliyette bulunan bilişim şirketi Hewlett-Packard’da oldu.

Hewlett-Packard’ı Avrupalı telekom şirketi British Telecom 10 bin kişiyle, Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren taşımacılık şirketi DHL Express 9 bin 500 kişiyle ve çelik devi ArcelorMittal 9 bin kişiyle izledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ntv-Ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?