31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

300 milyon Avroluk dalgınlık

Alman devlet ve eyalet bankası Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) ABD’deki Lehman Brothers’e iflastan kısa süre önce 300 milyon Avro havale yaptı.
Alman Bild gazetesi, "300 milyon Avro’yu dışarı attı - Almanya’nın en akılsız bankası başlığıyla" verdiği haberde, yıllık maaşı 800 bin Avro olan KfW bankasının müdürü Ulrich Schröder’in bu olaydan sorumlu olduğunu yazdı.
KfW Bakansının sözcüsü Michael Helbig de bunun bir teknik hata olduğunu, bankaya ait olan bilgisayarın Pazartesi günü daha önceden anlaşmaya varılmış olan 300 milyon Avro’yu otomatik olarak Lehman Brothers’e havale ettiğini, havalenin neden durdurulmadığının araştırıldığını belirtti.
Lehman Brothers’ın Pazartesi günü iflasını açıkladığı belirtilen haberde, Cuma günü Lehman Brothers krizi ile ilgili KfW uzmanlarının toplantı yaptığını, burada 300 milyon Avro’luk havale yapılacağının toplantıya katılanların dikkatinden kaçtığı kaydedildi.
Alman Maliye Bakanlığı sözcüsü, bu ödemenin can sıkıcı olduğunu, Maliye Bakanı Peer Steinbrück’ün konunun hızlı bir şekilde aydınlatılmasını istediğini ifade etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?