28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

350 bin işçilik toplu sözleşme

Türk-İş, kamu kesiminde çalışan yaklaşık 350 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için süreci başlattı.
 
Türk-İş, 2007-2008 yıllarını kapsayacak kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için Hükümetle masaya oturmaya hazırlanıyor. Türk-İş 2007 yılı kamu toplu iş sözleşmelerinin bir bütünlük içinde yürütülebilmesi için prosedürlerde de ortak hareket edilmesi yönünde ilke kararı aldı. Kamu toplu iş sözleşmelerinde eşgüdümün sağlanabilmesi bakımından çoğunluk tespiti bavurularının bütünlük içerisinde yapılmasını kararlaştırdı. 

Türk-İş yönetimi, söz konusu genelgeyle, grev yasağı olmayan işyerleriyle ilgili olarak çoğunluk tespitlerinin 15 Kasım 2006 tarihinden itibaren, grev yasağı kapsamında olan işyerlerine ilişkin çoğunluk tespiti başvurularının da aralık ayı sonuna kadar Çalışma Bakanlığı’na yapılmasını istedi. 

Yetki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk-İş bir koordinasyon kurulu oluşturarak, pazarlık masasına hangi taleplerle gideceğini belirleyecek. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde iş güvencesi ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gibi konuların yanı sıra kazanılmış hakların korunması yönündeki taleplerin ön planda tutulması bekleniyor.

anka
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 10:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?