22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

4. tur görüşmelerde sonuçsuz

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin dördüncü turu sona erdi. Memurlar, taleplerine destek bulmak için TBMM'deki iktidar ve muhalefet milletvekillerini ziyaret edecek.


Görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, memurların demokratik haklarla ilgili taleplerinin Anayasa değişikliği gerektirdiğini ve bunun da Meclis'in vereceği bir karar olduğunu dile getirdi.
Kendilerinin Anayasa değişikliği konusunda olumlu düşündüklerini ve görüş birliğine vardıklarını kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"Sendika ve konederasyonların gündeme getirdiği grevli ve toplu sözleşmeli sürece geçme isteği anayasa değişikliği gerektiriyor. Anayasa değişikliği de Meclis'in yapacağı bir çalışma ile gerçekleşir. Konunun en az 184 imza ile Meclis gündemine gelmesi gerekiyor.

Biz sendikalarla anayasa değişikliği konusunda görüş birliğine vardık. Kapsamlı bir anayasa değişikliği üzerinde çalışıyoruz. "

Şahin, konfederasyon başkanlarının öğleden sonra Meclis'te iktidar ve muhalefet milletvekillerini ziyaret edeceklerini ve anayasa değişkliği talebini dile getireceklerini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 18:05:19
Güncelleme :23 Ağustos 2007 Perşembe 18:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?