19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

40 kişilik kadroya hücum

Kırıkkale'de infaz koruma memurluğuna alınacak 34'ü erkek altısı kadın 40 kişilik kadro için tam 1100 kişi başvurdu. Boy ölçümü ve ağırlık tartımı için gelen adaylar Kırıkkale Adliyesi önündeki bahçeye sığmadı

 

Dört milyonu bulan işsiz saşısı ve yüzde 16’ya dayanan işsizlik oranıyla Avrupa şampiyonu olan Türkiye’de her üç gençten biri işsiz. Durum böyle olunca da az sayıda işçi ya da memur alan bir kuruma başvuran işsiz sayısı da binlerce olabiliyor.

Adalet Bakanlığı’nın Kırıkkale’deki cezaevlerinde görevlendirmek üzere açtığı 40 kişilik infaz koruma memurluğu kadrosuna Kırıkkale ve çevre illerden bin 100 kişi başvurdu. 34 erkek ve altı kadın olmak üzere 40 kişinin alınacağı duyurulan infaz koruma memurluğu kadrosu için ilk aşamada boy ölçümü ve ağırlık tartımı için gelen adaylar, Kırıkkale Adliyesi önündeki bahçeye sığmadı. Başvuru sırasına göre adliye içindeki bir odaya alınan adayların boy ve kilo tespitleri yapıldı.

İş-Kur’a göre nedeni ihracat
Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz’ın takip ettiği çalışmada adayların fiziki ölçüleri kayıt altına alındı. Başsavcı Yandırmaz, bugünkü işlemlerden sonra adayların sözlü mülakata çağrılacağını belirterek, mülakat sonunda 34’ü erkek, altısıı kadın olmak üzere 40 kişinin Kırıkkale Adliyesi’nde görevlendirileceğini bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’de işe yeni başlayan bir infaz koruma memuru yaklaşık 850 lira ile 1150 lira arasında aylık maaş alıyor.
Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (İş-Kur) Başkanı Namık Ata, işsizlik rakamlarının son olarak yüzde 15.8 olarak açıklandığını bunun reel sektörde yaşanan, özellikle ihracata yönelik daralmadan kaynaklandığını söyledi. Ata, “Dolayısıyla buna konjonktürel bakmak lazım. Dış etkenlerin burada önemli olduğunu vurgulamak lazım. Önümüzdeki dönemde piyasadaki canlanma ile birlikte bu oranların düşeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.
 

Radikal
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 17:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?