16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

4500 işçi daha grevci

Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı Teksif sendikasının tekstil sektöründe grev kararını ilan etmesinin ardından, DİSK'e bağlı Tekstil sendikası da grev kararı aldı, Öz İplik-İş'in kararının ise gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamamasının ardından alınan grev kararları yasal süre olan 60 gün içinde uygulamaya geçtiği takdirde toplam 35 işyerinde yaklaşık 22 bin işçi greve gitmiş olacak.

4 BİN 500 İŞÇİ DAHA GREVCİ

Bossa'ya bağlı beş işyeri, Mensa Mensucat, Coast Türkiye İplik ve İnci Plastik'te yetkili olan Tekstil Sendikası, 8 işyerinde 4 bin 500 işçi için dün grev kararı aldı. Yataş , Süntaş, Birlik Mensucat , Soley, Güney Sanayi, Poli Tekstil ve Bischoff Roja Tekstil şirketlerinde yetkili olan Öz İplik-İş Sendikası'nın ise gelecek hafta grev kararı alması bekleniyor.



DEV MARKALAR 10 EYLÜL'DE GREVDE

Teksif Sendikası ise hafta başında Altınyıldız , Kordsa , Söktaş , Vakko , Yünsa , Narin Tekstil, Levi's Strauss, Saray Halı, Kasar ve Dual Tekstil, Pisa Tekstil ve Bahariye Mensucat'ta yaklaşık 9 bin işçi ile 10 Eylül'de grev kararı almıştı. Sendika Akın Tekstil , Edip İplik , İşbir, Öztek, Orta Anadolu, Topkapı, Teksture, Modital ve Merteks işyerlerinde ise grev tarihini daha sonra belirleyecek ve toplam 20 işyerinde grevci işyeri sayısı 12 bine ulaşacak.


ÖZ-İPLİK-İŞ GELECEK HAFTA KARAR ALABİLİR

Öz İplik-İş Genel Başkanı Yusuf Engin Reuters'a yaptığı açıklamada, arabulucu raporlarının kendilerine dün ulaştığını ve gelecek hafta grev kararı alabileceklerini söyledi. Engin, "Umarım işveren makul bir teklifle gelir de (grev başlamadan) bu iş biter" dedi. Tekstil Genel Sekreteri Muharrem Kılıç, Reuters'a yaptığı açıklamada, grev ilanlarının işyerlerine gönderilmeye başladığını uygulama tarihinin 8-9 Eylül'de yapılacak sendika genel kurulu öncesi veya sonrasında olabileceğini söyledi.

İŞVEREN TEKLİFİ YÜZDE "0"

Tekstil Sanayii İşveren Sendikası ile yapılan görüşmelerde işveren tarafı iki yıllık toplu sözleşme döneminde ilk altı ay için sıfır, daha sonraki altı aylık dönemler için yüzde üç zam ve yeni işe girecek işçiler için ikramiye ödemesi yapılmamasını teklif ettiler. Sendikalar ise farklı ücret taleplerinde bulunurken özellikle ikramiyelerin kaldırılmasını kesinlikle kabul edemeyeceklerini vurguluyorlar. Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı Teksif sendikasının tekstil sektöründe grev kararını ilan etmesinin ardından, DİSK'e bağlı Tekstil sendikası da grev kararı aldı, Öz İplik-İş'in kararının ise gelecek hafta açıklanması bekleniyor. 





Gazeteport
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2007 Cuma 14:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?