22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

5 iş yeri daha grevde...

Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 5 iş yerinde grev kararı aldı.
Sendikadan yapılan açıklamada, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ile yürütülen 21. dönem grup toplu iş sözleşme müzakerelerinde ve resmi arabulucu safhasında anlaşma sağlanamadığı için grev kararı aldıklarını bildirildi.

Grev kararı, İstanbul'da kurulu POLİTEKS Tekstil Sanayi AŞ ve Bischoof Roja Sanayi Ticaret AŞ'nin yanı sıra Kayseri'de kurulu Birlik Mensucat Ticaret İşletmesi AŞ, YATAŞ Yatak ve Yorgan AŞ ile SÜNTAŞ Sünger ve Yatak AŞ iş yerlerinde çalışan 5 bin işçiyi kapsıyor.

Sendika Genel Başkanı Yusuf Engin, 2 yıl geçerli olacak ve 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek toplu sözleşmeleri için ilk 6 ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için de yüzde 10 oranında zam teklifinde bulunduklarını ifade etti. Engin, şunları kaydetti:

"Bizim kazanılmış haklardan taviz vermemiz söz konusu olamaz. Makul, kabul edilebilir bir teklif sunulması halinde tereddüt etmeden toplu iş sözleşmesini imzalayacağımız muhakkaktır. Çaresiz kalmadığımız sürece greve başvurmayız. Umarım bizi greve çıkmaya mecbur bırakmazlar."

Tekstil sektöründe yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde daha öncede Türk-İş'e bağlı TEKSİF ve DİSK'e bağlı Tekstil sendikaları grev kararı almışlardı.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 18:06:15
Güncelleme :17 Ağustos 2007 Cuma 18:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?