26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

750 milyon dolar geldi

YAPI KREDİ'YE 750 MİLYON DOLARLIK KREDİ

Yapı Kredi, uluslararası piyasalardan, UniCredit Luxembourg aracılığıyla, 750 milyon dolar tutarında beş yıl vadeli kredi temin etti.

UniCredit Bank AG, Citibank Global Markets Limited, Deutsche Bank AG Londra Şubesi eşliderliğinde, 18 ülkeden 100 kurumsal yatırımcının katılımıyla, hedeflenenden iki kat fazla talep toplayan Yapı Kredi, yıllık yüzde 5,1875 gibi özel sektörün bugüne kadar sağladığı en düşük maliyetli uzun vadeli borçlanma işlemine imza attı.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, özel sektörün bugüne kadar almış olduğu en düşük maliyetli borçlanmanın Yapı Kredi'nin güçlü ortaklık yapısı ve karlı operasyonları nedeniyle sağladığını söyledi.

Amerikan hazine bonolarının tarihin en düşük seviyelerinde seyretmesinin, Türkiye'nin kredi notunda artış beklenmesinin ve yatırımcıların Türkiye riski iştahının artmış olmasının maliyetin düşük gerçekleşmesinde etkisi olduğunu belirten Açıkalın şöyle devam etti:

"Tüm dünyada güven krizi halen sürerken, düşük maliyetli sağlanan finansman Yapı Kredi'ye ve Türkiye'ye olan uluslararası inancın bir göstergesidir. Elde ettiğimiz bu fonları yurtiçinde artan proje finansman talebine yönelik uzun vadeli kaynak olarak sunacağız."

Yapı Kredi'nin gerçekleştirdiği işleme Fitch'in BBB-, S&P'nin ise BB kredi derecesi vermesi bekleniyor.

YAPI KREDİ'YE 750 MİLYON DOLARLIK KREDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 11:19:00
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 19:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?