29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

750 milyon dolarlık yatırım daha

İngiliz marketler zinciri Tesco'dan, Türkiye'ye 750 milyon dolarlık bir yatırım hazırlığı daha.

İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesi, Tesco'nun Türkiye'deki yatırımını üçe katlamaya hazırlandığını ve bunun için de 750 milyon dolarlık bir fon ayırdığını duyurdu.

Ünlü süpermarket zincirinin önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'deki mağaza sayısını 150'nin üzerine çıkartmayı planladığını kaydeden The Times gazetesi, Tesco'nun İstanbul'a da girmeye ve hipermarketlerinin sayısını arttırmaya karar verdiğini bildirdi.

Halen emlak fiyatlarının nisbeten ucuz olduğu İzmir ve çevresinde 46 mağazası bulunan Tesco'nun Türkiye'de Kipa adıyla hizmet verdiği ve 2007 yılında 500 milyon sterlin ciro elde ettiğini hatırlatan gazete, Tesco sözcüsünün "Türkiye son derece hızlı büyüyen ve heyecan verici bir pazar. Tesco olarak Türkiye'deki faaliyetlerimizden memnunuz. Tesco'nun İstanbul piyasasına girmesi Kipa'nın hizmet ve kalitesinin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olacak" şeklindeki sözlerine yer verdi.

İstanbul'daki ilk marketini Mayıs ayında açması beklenen Tesco'nun, Polonya, Kore ve Çin'in de aralarında bulunduğu İngiltere'nin dışındaki 13 ülkede marketleri bulunuyor.

Gazete Tesco'nun yanı sıra Almanya'nın Metro, Fransa'nın Carrefour marketleriyle, ünlü mobilya mağazası IKEA'nın da Türkiye'deki yatırımlarını arttırmaya hazırlandıklarını duyurdu.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 12:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?