19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

ABD firmaları yatırıma geliyor

Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Terzioğlu, kasım ayında Amerikan Ticaret Odaları’ndan geniş bir işadamı heyetinin Türkiye’ye geleceğini bildirdi. Terzioğlu, bu konudaki hazırlıkların son aşamada olduğunu söyledi. 

Terzioğlu yaptığı açıklamada, Amerikan işadamı heyetinin Ankara ve İstanbul’da Türk iş çevreleriyle görüşmelerde bulunacağını belirtti. Terzioğlu, “Amerikalı şirketler, yıllardır bekleyen projeleri hayata geçirmek konusunda çok istekliler” dedi. 

“SON DERECE OLUMLU DEĞEARLENDİRMELER ALDIK” 

Başbakan Erdoğan’ın ABD’yi ziyaretinin, Amerikan iş çevrelerinde nasıl karşılandığını belirlemek üzere kısa bir araşırma yaptıklarını da söyleyen Terzioğlu, “Amerikan firmalardan son derece olumlu değerlendirmeler aldık, bu ziyaretin olumlu sonuçları çok kısa bir süre içinde görülecek” dedi. 

“EANERJİ, SAĞLIK VE EĞİTİM ALANLARINDA YATIRIM” 

ABD’li firmaların Türkiye’de enerji, sağlık ve eğitim sektörlerinde yatırım yapmak istediklerinin altını çizen Terzioğlu, ABD’li bazı senatörlerin başdanışmanları ve Amerikan firmaların temsilcileriyle önceki aylarda Ankara’da bir dizi toplantılar yaptıklarını da hatırlattı.
Uğur Terzioğlu, bu toplantılara Enerji, Bayındırlık, Sağlık Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı bürokratlarının da katıldıklarını vurgulayarak, bu alanlardaki iş imkanlarının değerlendirildiğini söyledi. 

“HEDEF İKİ ÜLKE ARASINDA 20 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ” 

Terzioğlu, Türkiye ile Amerika arasındaki dış ticaret hacminin 10.5 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu ifade ederek, “Bunun 3.7 milyar dolarlık bölümünü, Türkiye’nin ABD’ye yaptığı ihracat oluşturuyor. TABA-AmCham, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor” diye konuştu.

anka
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?