22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

ABD Kara Para Raporunda Türkiye

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Uluslararası Narkotik Raporu'nun ikinci bölümünü oluşturan Kara Para Aklamayla Mücadele Raporu açıklandı. 

Raporda Türkiye'nin, terörizmin yasal tanımının genişletilmesi üzerinde çalışması gerektiği dile getirildi.

Raporda, Türkiye'nin, 2005 ve 2006 yıllarında kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadeleye yönelik çeşitli yasalar çıkardığına işaret edilerek, ''Türkiye, şimdi bu yasaların ısrarla uygulanması sınavıyla karşı karşıya'' denildi.

ABD raporunda, Türkiye'deki mevcut terörle mücadele yasalarına göre, terörizmin, sadece Türk devletine ve Türk vatandaşlarına karşı düzenlenen saldırıları kapsayacak şekilde tanımlandığı kaydedilerek, ''Türkiye, terörizme ilişkin dar yasal tanımını genişletmeyi göz önüne almalı'' ifadesi kullanıldı. Türkiye'ye, para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadeleyle görevli birimleri arasında daha iyi koordinasyon sağlaması, vakıf ve yardım kuruluşlarına ulaşan paraların daha fazla denetim altında tutulması çağrısında da bulunuldu.

Raporda Türkiye, doğu Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya için önemli bir bölgesel finans merkezi şeklinde nitelendirildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 04:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?